Livsfarliga tjuvar bryter sig in i villa – 5 minuter senare får idioterna precis vad de förtjänar

Inbrott är något man aldrig vill råka ut för. Det kan vara riktigt obehagligt, speciellt känslan av att någon varit där och rotat bland ens personliga saker. De materiella förlusterna går ju ofta att ersätta, men för många sätter det främst känslomässiga spår.

Jag har själv aldrig varit med om det hemma, bara på jobbet – men jag tycker verkligen synd om de som drabbats. Nu har det dessutom blivit allt mer populärt att säkra upp sitt hem med alarm och övervakningskameror.

Sådana detaljer kan faktiskt bli helt avgörande!

Det här fick Damien Girard uppleva för en tid sedan. Inbrotten hade ökat kraftigt i området där han och familjen bodde. Därför valde mannen att köpa en övervakningskamera som han satte innanför ytterdörren.

Pep till i mobilen

Damien trodde inte att den skulle behöva komma till användning, men för att vara på säkra sidan så kände han att det var värt det.

Damien Girard

Så en dag när han satt på jobbet så pep det till i mobilen. Kameran i hallen var kopplad till en app och reagerade på rörelser när ingen i familjen var hemma. Damien såg då i sin telefon hur två främmande män rörde sig fritt i huset.

Youtube

En av inbrottstjuvarna hade slagit in dörren på baksidan för att sedan gå in och låsa upp huvuddörren för sin kumpan.

Bovarna gick runt och stötte till slut på familjens hund, Chloe, som de dock lugnade ner genom att bjuda på godis (faktiskt mer än man väntar sig av sådana här tjuvar, så det var ju lite fint).

Youtube

Hans geniala knep

Damien slängde sig på telefonen och larmade polisen som skickade flera patruller. Drygt 5 minuter efter att bovarna tagit sig in i huset stormade poliser in samtidigt som idioterna befann sig på övervåningen.

Youtube

En greps omgående, medan den andra hoppade ut genom ett fönster för att försöka smita. Han kom man dock ikapp och grep några hundra meter bort från huset. Båda åtalades sedan för inbrott – och allt tack vare Damiens geniala knep att installera en övervakningskamera.

Bilderna från den uppmärksammade händelsen har släppts på nätet! Kolla nu in videon nedan!

Jag tycker att det är helt fantastiskt att tekniken kan hjälpa oss att fånga tjuvar på det här sättet! Dela nu vidare detta för att sprida den här viktiga informationen vidare! Det kan faktiskt vara av avgörande betydelse framöver!