Louisa mobbas i skolan varje dag – 10 år senare får plågoanden en oväntad lapp på restaurangen

Mobbning är aldrig någonsin okej – varken bland barn eller vuxna. Det kan förstöra liv och bidrar inte med något gott. Själv förstår jag inte hur man gång på gång kan utsätta en annan människa för fysisk eller psykisk kränkning, men somliga är tyvärr inte helt rätt funtade.

Om det är något som gör mig glad, så är det när personer som mobbats lyckas ta sig ur sin knepiga sits, eller när plågoandarna får smaka på en välförtjänt revansch. Jag har nämligen väldigt svårt att känna empati för människor som medvetet skadat andra personer.

Louisa är en tjej som mobbades varje dag i skolan, men drygt 10 år senare skulle hon får chansen att ta en klockren hämnd – och slog till!

Under skoltiden, när Louisa var ungefär 12 år, så mobbades hon dagligen av flera killar på grund av hennes övervikt och behåring. Det var elaka kommentarer och plumpa kränkningar – sådant som inget barn någonsin ska behöva uppleva.

Utbjuden av mobbaren

Det här är dock en stark tjej som lyckades ta sig ur sin tuffa situation i skolan. Med tiden så blev Louisa även kvitt sin övervikt – och ungefär 10 år efter den värsta mobbningsperioden så blev 22-åringen en dag utbjuden på dejt, skriver hon enligt Buzzfeed i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

Inte heller av vem som helst – utan av en av plågoandarna från skoltiden.

Louisa tackade ja, men hade en plan med det hela. Paret bestämde att de skulle ses på en lokal restaurang, men när mobbaren var på plats så dök hans middagssällskap inte upp. I stället hade hon sett till så att en ur personalen gav mannen en handskriven lapp från Louisa.

Bild: Buzzfeed/Facebook

På den stod det (översatt från engelska):

”Minns du när du alltid retade mig för min vikt? Inte? Det gör i alla fall jag. Jag spenderade de 3 kommande åren med att äta typ ett äpple om dagen. Så därför bestämde jag mig också för att strunta i den här middagen.

”Du tänker på mig…”

Minns du ögonbrynen du retade? Eller de håriga benen som tydligen äcklade dig? Troligen inte. Annars hade du knappast ansett mig sexig nog för att för att nu, helt plötsligt, behandla mig som en riktig människa.

Jag tänkte att jag nu skickar med det här som en påminnelse. Nästa gång du tänker på mig – tänk då på flickan i den här bilden. Hon är nämligen den personen som precis gav dig nobben.”

Killen ska senare ha skrivit till Louisa på Facebook och då ursäktat sitt hemska beteende från skoltiden. Han ska även ha bedyrat att han nu är en helt annan människa, men om det blev någon ny middag känns ändå tveksamt.

Det förtäljer i alla fall inte Louisas inlägg.

Louisa som 22-åring. Bild: Facebook

Jag tycker att hon gjorde helt rätt som lät sin plågoande få veta hur Louisa känt genom alla åren. Det här var kanske en nyttig läxa för honom – och med sitt agerande kanske den här modiga tjejen kan hjälpa andra i liknande situation.

Tryck nu på dela-knappen om du också gillade Louisas agerande! Det förtjänar verkligen att hyllas!