Maken gnäller på att frun är trött och grinig – men se nu kontringen som får alla kvinnor att jubla

Att få barn är underbart. Tillsammans med den man älskar har man skapat ett nytt liv som nu ska få växa upp.

Men. De första åren kan vara lite något påfrestande, framför allt för mamman, precis när ens älskade bebis är nyfödd.

Sömnen blir ofta väldigt nedprioriterad för nyblivna mammor, vilket ibland kan vara lite svårt att förstå för pappan som inte behöver mata bebisen om nätterna.

Den här mannen, Kris, undrade varför hans fru Mattea var så trött hela tiden. Men istället för att förklara med ord, ritade hon de här underbart roliga teckningarna.

Som nybliven mamma blir sömnen ofta ett minne blott. Det ska matas, vaggas, bytas och tröstas nätterna igenom. Då barnet främst får sin näring från mamman faller det ofta på henne att gå upp om nätterna då bebisen behöver mat.

”Kunde inte förklara det”

Kris, nybliven pappa och make till Mattea, undrade varför hans fru var så trött och grinig hela tiden.

”I helgen så undrade Kris varför jag är så sur hela tiden. Jag kunde inte förklara det (troligtvis för att jag inte sovit något) så jag ritade några teckningar istället för att förklara,” skriver hon på sin Facebooksida.

Fått tusentals att skratta

Teckningarna är väldigt träffsäkra och har fått tusentals nyblivna mammor att skratta igenkännande.

Den första bilden visar familjen sovandes skönt men med en pil mot mannens bröstvårtor och texten ”värdelösa bröstvårtor”. Två timmar senare börjar bebisen att skrika.

Bildkälla: Facebook

Mamman tar upp bebisen i sängen och matar tålmodigt. Pappan sover fortfarande gott.

Bildkälla: Facebook

”Jag måste klippa hennes naglar”, tänker mamman medan pappan sover vidare med sina värdelösa bröstvårtor. Bebisen spyr och mamman måste torka upp.

Bildkälla: Facebook

För att få bebisen att somna får den ligga kvar hos mamman men sparkar mest på henne. Pappan har å sin sida tagit allt täcke och sover gott.

 

Bildkälla: Facebook

Morgon: mamman ligger frusen och sömnlös medan pappan med sina värdelösa bröstvårtor vaknar skönt och vill gosa.

Bildkälla: Facebook

Jag tycker de här bilderna var väldigt pricksäkra och beskriver på ett roligt sätt exakt hur det är att vara nybliven mamma! Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får känna igen sig!