Mamman ”beställer” son på 180 cm av spermabank, men föder kortväxt pojke – nu drar hon dem inför rätta

En rysk kvinna i 40-årsåldern har lämnat in en stämningsansökan mot en dansk spermabank. Anledningen? Kvinnan ville ha ett barn som skulle bli över 180 centimeter lång. Men istället födde hon en kortväxt bebis, skriver Ladbible.

Kvinnan, som hålls anonym, hade passerat 40-årsstrecket och hade ännu inga barn. Så när hon hittade en spermabank på nätet bestämde hon sig för att slå till, då hon såg det som sin sista utväg att bli mamma. Innan kvinnan påbörjade sin behandling för att bli gravid fick hon titta på foton på de som donerat. Hon fastnade för en man med bra hårväxt och som uppgavs vara över 180 centimeter lång.

Kommer bli runt 1,20

Men under graviditetens gång uppdagades det under en undersökning att bebisen hade akondroplasi, en ovanlig sjukdom som drabbar ungefär vart 20 000 barn. Sjukdomen innebär att växten hindras, och läkarna konstaterade efter förlossningen att kvinnans bebis, som nu är två år gammal, sannolikt kommer att bli ungefär 120 centimeter lång.

Bildkälla: Shutterstock

Stämmer spermabanken

Mamman varnar nu andra för behandlingen och har lämnat in en stämningsansökan. Koptevsky District Court i Moskva har nu stängt ned den danska spermabankens sajt i Ryssland.

Spermabanken har svarat att de undersöker sina donatorer för 46 av de vanligast förekommande sjukdomarna och att deras ”material” håller hög kvalitet.

Bildkälla: Shutterstock

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se detta!