Man försöker sälja gammal bil på nätet – när jag läser klockrena annonsen kan jag inte sluta skratta

Att sälja en gammal bil är inte det lättaste. Det gäller att lyfta fordonets kvaliteter på ett trovärdigt sätt och att låta bristerna hamna i bakgrunden. Många gånger handlar det ju faktiskt om att få ut så mycket pengar av försäljningen som det bara går.

Givetvis ska man försöka förhålla sig till sanningen, även om det känns som att vissa då och då viker in små lögner i sådana här sammanhang. Det finns helt enkelt massvis av olika sätt att sköta den här typen av affärer på.

En amerikansk man försökte nyligen sälja sin Toyota Corolla från 1999 på köp- och säljsajten Craigslist. Han tog då det här med ärlighet till en helt ny nivå – och lyfte fram bilens kvaliteter på ett klockrent och sällan skådat sätt, vilket bland andra Boredpanda har skrivit om.

Nu har annonsen dessutom spridits som en löpeld – och försäljaren ska dessutom ha fått massvis av positiva svar! Här har vi översatt den klockrena beskrivningen som nu får tusentals att vika sig av skratt!

”Vill du ha en bil som får jobbet gjort?

Vill du ha en bil som inte krånglar?

Vill du ha en bil som ingen någonsin kommer anklaga dig för att skryta med?

Nu behöver du inte leta längre! Jag erbjuder dig denna Toyota Corolla från 1999.

Ska vi ta och diskutera detaljer?

Har den bluetooth? Nej!

Har den soltak eller cabriolet-funktion? Nej!

Snygga eller fräsiga däck? Nej!

Har den en sådan där exklusiv kamera för backning? Nej, men den har en genomskinlig bakruta och du har en nacke som gör det möjligt att vända sig om.

Låt mig berätta en liten historia. En dag började min kära Corolla ge ifrån sig konstiga ljud. Jag brydde mig inte ett skit, ignorerade det – och det försvann. Så, det var det. En kort historia, men otrolig i all sin enkelhet.

Du skulle nog kunna ta motorn ut ur den bilen, släppa den från en bro, fiska upp den från vattnet 1 000 år senare, sätta tillbaka motorn i bilen, fylla upp tanken med Nutella, vrida om nyckeln och den skulle nog tamejtusan starta på en gång!

Bilen kommer, med all sannolikhet, att överleva både dig och dina barn.

Saker som den här bilen är gammal nog för att få göra:

– Rösta

– Ha sex

– Hyra bil

Det här fordonet har en historia. Den har sett mycket skit i sina dagar. Människor har gjort både märkliga saker och snuskiga saker i den här bilen. Den här Toyota Corollan kommer därför inte att döma dig på samma sätt som en Porsche eller BMW skulle göra.

Intressanta fakta:

– Bilens färg är silvergrå, både in- och utvändigt

– I manualen är olja omnämnt som ”valfritt”

Vill du veta mer? Okej! Jag bad min bil bjuda på lite mer!

– Favoritmaten är spaghetti och köttfärssås

– Favorit-TV-serie: Alf

– Favoritband: Lika mellan Bush och Gin Blossoms

Okej, låt oss konstatera följande. Den här bilen kommer inte att vinna några skönhetstävlingar. Det kommer dock inte du heller. Så sluta ljug för dig själv. Det här är alltså inte bilen du VILL ha, det är bilen du FÖRTJÄNAR. Så köp nu den här Toyota Corollan!

Pris: 2 500 dollar (motsvarade ungefär 25 000 kronor).”

Tyckte du också att den här beskrivningen var klockren? Tryck då på dela-knappen här nedanför för att bjuda dina vänner på ett extra leende i dag!