Människor julpyntar sina hem mitt i coronakrisen – anledningen är helt otrolig

En av alla fantastiska saker med julen är att man får se allt fint pynt överallt. Det gör en mörk årstid lite ljusare och mysigare, helt enkelt.

Nu, så här i coronatider, är det många som tvingas stanna hemma från jobbet och man uppmanas att inte besöka äldre släktingar eftersom de är en stor riskgrupp.

Det gör att vardagen känns lite dyster. Men mitt i all dysterhet så har folk börjat sätta upp sitt julpynt igen, bara några månader efter att de plockat ned det.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Det är den brittiska tidningen The Mirror som rapporterar om den senaste trenden för att lyfta moralen hos alla.

Trenden går helt enkelt ut på att man pyntar sitt hus och sina fönster för att förbipasserande och grannar ska få en lite trevligare känsla.

”Ljus för liv”

Initiativet har spridit sig som en löpeld de senaste dagarna och bilder på pyntade hus läggs upp på nätet med texten #lightsforlife vilket kan översättas till ljus för liv.

Det är fortfarande oklart exakt vem som startade trenden men flera tusentals människor har ställt sig bakom den och hakar nu på trenden.

”Hoppas det får er att le”

Med bilderna som folk lägger upp på nätet finns oftast en liten uppmuntrade text med.

”Idag tyckte vi i grannskapet att vi behöver lite mer ljus i den här mörka tillvaron så vi bestämde oss för att ta fram julbelysningen igen. Hoppas det får er att le, det gjorde det för mig” skriver en användare.

Vilket fint initiativ! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!