Modellen kallar sig Rapunzel och har inte klippt håret på 30 år – titta nu när hon reser sig upp på stranden

Hur ofta man klipper håret varierar såklart väldigt mycket från person till person. Vissa gillar att hålla det kort vilket såklart innebär fler besök hos frisören, medan andra trivs med lite längre hårsvall.

Alldeles oavsett så klipper de allra flesta håret några gånger per år, håret blir ju lätt slitet och fult annars.

Men inte 35-åriga Alona Kravchenko från Ukraina – hon har nämligen låtit håret växa i hela 30 år.

198 centimeter. Det är längden på Alona Kravchenkos hår när hon släpper ut det. Alona har sparat ut sitt hår sedan hon var fem år gammal, skriver The Mirror.

Trampar på det när hon går

Alonas hår, som är så långt att hon trampar på det om det är utsläppt, väcker givetvis stor uppmärksamhet när hon rör sig på gatorna i hemstaden Odessa.

Det händer ofta att människor vill ta bilder med henne, och det ovanligt långa håret har gett Alona smeknamnet Rapunzel, efter sagofiguren med jättelångt hår.

Drömmen om långt hår började som sagt redan när Alona var fem år gammal.

– Jag klippte mig kort då, och återvände aldrig till den frisörsalongen igen. Sedan dess har jag närt mitt hår med enormt mycket kärlek under alla dessa år, säger Alona till The Mirror.

”Får alltid mest uppmärksamhet”

Att sticka ut från mängden med sitt långa hår är enbart positivt enligt Alona, och älskar jämförelserna med sagoprinsessan Rapunzel.

– Jag älskar att sticka ut. Framför allt män gillar det. Jag är blond och nu när håret är längre än jag själv så vet jag att jag alltid kommer att få mycket uppmärksamhet, säger Alona till The Mirror.

Många av de som stannar Alona på stan för att känna på håret eller ta en bild frågar om hon använder hårförlängningar, men hela svallet är naturligt till hundra procent enligt henne själv.

Så tar hon hand om håret

Hur gör man då för att få så långt hår? Enligt Alona gäller det att ha tålamod och att ta hand om håret väldigt väl.

Alona tvättar bara håret en gång i veckan med noga utvalda produkter och packar in håret i olika masker som ska vårda håret.

– Hela tvättproceduren tar väl ungefär en halvtimme, sedan går jag också på regelbunden hårmassage. Jag använder aldrig hårtork och borstar aldrig håret när det är blött.

Vad tycker du om det här, är det tokigt eller väldigt vackert?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!