Morgontrött? Det är ett tecken på väldigt hög intelligens, enligt studie

Morgontrött? Det är ett tecken på väldigt hög intelligens, enligt studie

Studsar du upp ur sängen innan väckarklockan har ringt klart sin första ton på morgonen?

Eller är du en person som använder snooze-funktionen på väckarklockan så pass länge att du riskerar att komma försent till jobbet?

Tillhör du den senare kategorin så är nog ett litet grattis på sin plats – din morgontrötthet kan nämligen vara ett tecken på väldigt hög intelligens, enligt en studie, skriver Aftonbladet.

Bakom studien ligger forskarna Kaja Perina och Satoshi Kanazawa.

Högre IQ än morgonpigga

Resultatet av studien påvisade att sömntutor har högre IQ i genomsnitt än morgonpigga personer. Något man ju faktiskt får säga känns rimligt, ingen vill väl gå upp tidigt egentligen?

Enligt forskningen så finns förklaringen i människans utveckling. Innan vi hade elektricitet så styrdes vi människor mycket av det naturliga ljuset som kom från solen.

Bildkälla: Shutterstock

Solen som styrde

Vi klev upp med solen och lade oss med solen. Men sedan elen uppfunnits har vi kunnat töja på dessa regler och stanna uppe längre, något bara de allra smartaste hunnit anpassa sig till.

Naturligtvis ska man ta den här typen av forskning med en nypa salt men för mig, som verkligen älskar att ta sovmorgon, är det här fantastiska nyheter!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina morgontrötta vänner också får se det här – när de nu vaknar!