Mormor ska laga 26-åringens märkesjeans – krutgummans passning får nu hela nätet att skratta

Om det är något som jag inte förstår med dagens ungdomar så är det varför det är så otroligt populärt med slitna jeans. De till och med betalar tusenlappar för att de ska se trasiga ut från början.

På min tid var man glad om kläderna var hela, men sedan en tid tillbaka verkar modet snarare förespråka att det ska se ovårdat ut.

Nu är jag visserligen ingen modeguru – jag föredrar att mina plagg är bekväma och givetvis förändras trender med åren, men just det här förstår jag mig bara inte på.

Just därför kan jag verkligen känna samhörighet med mormodern i den här underbara historien!

Det var den finländska tidningen Ilta-Sanomat som var först med att berätta om 26-åriga Raul och hans mormor. Den gamla kvinnan har tidigare jobbat som sömmerska och hjälper ofta sina släktingar med att reparera deras kläder.

En knasig detalj

Det var när barnbarnet Raul fått en oönskad reva på ett par av sina jeans som han lämnade in dem till mormor. Då skulle det dock inte riktigt gå som han hade väntat sig.

Den 26-årige mannens jeans hade även ett antal revor på framsidan, som dock var avsiktligt ditplacerade av jeanstillverkaren för att det skulle vara snyggt och modernt. Ni vet som många ungdomar föredrar.

När Raul 3 dagar senare fick tillbaka byxorna så noterade han dock att en detalj blivit knasig. Hans mormor hade då missuppfattat vad det var som skulle lagas – och hade även satt flera lappar över de ”fräcka” revorna på jeansens framsida.

Lagningen blev så omfattande att jeansen nu såg helt annorlunda ut!

Bilderna på byxorna lades upp på Facebook och spreds sedan som en löpeld på nätet genom tiotusentals kommentarer och delningar. En del anser att mormodern gjorde rätt och att jeansen blev snyggare – byxor ska ju vara hela.

Somliga anser dock att det hela mest är ett roligt misstag.

Vad anser du om saken? Tryck gärna på dela-knappen om du, som Rauls mormor, tycker att jeans ska vara hela!