Mormor tröttnar på fartdårarna i kvarteret – klockrena hämnden hyllas nu av hela poliskåren

Att köra för fort på vägarna är verkligen ett dumt val. Man sätter sig själv i fara, andra medtrafikanter samt alla som rör sig runt vägarna man kör på.

Trots det väljer massor av bilister dagligen att bryta mot lagen och utsätta andra människor för direkt livsfara.

Tyvärr har inte polisen alltid tid att lagföra dessa fartdårar – men en mormor bestämde sig för att ta saken i egna händer, och hyllas nu av den lokala poliskåren, skriver 9gag.

Det är i den amerikanska staden Polson i Montana som mormoderna Patti Baumgartner tagit lagen i egna händer för att få bukt med fartdårarna som kör förbi hennes hus i alldeles för hög hastighet.

Satte sig i en stol med en hårtork

Patti tröttnade på fartdårarna som susade förbi hennes hus.

– Vi pratade om hur vi kan få folk att sakta ned här i trakten, så jag bestämde mig för att sätta mig i en stol med en hårtork som jag använde som ”fartkamera” mot bilisterna, säger Patti till 9gag.

Bildkälla: Youtube

Fått egen titel av poliskåren

Pattis son Tim tog en bild av sin krutgumma till mamma när hon sitter vakt längs vägen, och bilden letade sig hela vägen fram till den lokala poliskåren.

Polisen Noah Pesola var den som först såg bilden.

– Jag tyckte det var jättekul med hårtorken. Vi har ett problem med fortkörning här i trakten och det här var en väldigt kreativ lösning för att få bukt med problemet, utan att göra folk upprörda, säger Noah Pesola till 9gag.

Polisen blev så roade av tilltaget att Patti nu fått en egen titel, ”hederspolis i Montana.”

Bildkälla: Youtube

Gör det för barnbarnens skull

Titeln är inte officiell, men ger Patti tillåtelse att bära en bricka och en hatt när hon utför sitt uppdrag.

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle belöna henne för sitt arbete, så då blev det så här. Hon har själv barnbarn i området och gör en insats för samhället i stort, vilket såklart ska belönas, säger Noah Pesola till 9gag.

Bildkälla: Youtube

Vilken krutgumma – hoppas verkligen att fartdårarna saktar ned!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se den här hjältinnan idag!