Möt kråkan Åsa – som tror att hon är en höna

Vem sa att lika barn leka bäst? Att få läsa sådana här fina och lite knasiga solskenshistorier får mig alltid på bra humör!

Just den här historien kan vara lite extra tänkvärd så här i valtider när det finns vissa som vill göra skillnad på folk och folk.

Kråkan Åsa hittades övergiven och illa medfaren längs vägen men räddades och fick flytta in i en hönsgård. Där fick hon ett varmt välkomnande av hönsen och nu tror Åsa att hon själv är en höna.

Det var tidigare i somras som en kvinna, Tina-Marie, hittade den lilla krabaten längs vägen. När hon inte hittade något kråkbo i närheten tog Tina-Marie helt enkelt med sig den stackars kråkan till jobbet, ett pensionat, där det finns ett hönshus.

I brist på andra ställen att lägga den skadade lilla kråkan så fick hon flytta in i hönshuset. Hönsen tog emot Åsa, som kråkan kommit att kallas, med öppna armar. De uppfostrade henne som sin egen och Åsa hade inga problem att anpassa sig. Faktum är att Åsa numer själv tror sig vara en höna och blir rädd när andra kråkor flyger runt hönsgården.

En av besökarna på pensionatet var Anita, som lyckades fånga en superhärlig bild på den lite ovanliga familjen.

Efter att ha lagt ut bilden i en lokal grupp på Facebook så strömmade det in underbara kommentarer.

”Djur har mera vett än människor. De kan acceptera olika raser”, skriver en person bland annat.

”Härligt. Mångfald berikar”, kommenterar en annan person.

Livet på en pinne.Kråkan Åsa hittades övergiven, hade förmodligen ramlat ur boet. Hon fick sen ett nytt hem hos hönorna på pensionat Gula Hönan ♥️

Posted by Anita Englund on Monday, September 3, 2018

I många fall verkar djur vara smartare än vi människor, vilket den här underbara berättelsen är ett ypperligt bevis på. Dela artikeln för att bjuda dina vänner på ett litet vardagsleende!