Möt Lucas, världens gulligaste lilla spindel som kommer bota din fobi för alltid!

Jag har extremt svårt för alla typer av spindlar och kryp. Det liksom ryser i hela kroppen på mig bara av att tänka på dem. Men nu kanske jag har hittat en jag tycket om!

Även om du hatar spindlar och har spindelfobi kommer du att älska den här. En animatör som heter Joshua Slice har satt ihop filmen och bett sin brorson Lucas att spela in rösten.

Resultatet är urgulligt och bra! Jag hoppas att samma som har gjort hitta Nemo gör en film om den här lilla rackaren.

”Det här är ett animationstest för en karaktär som jag har jobbat på. Jag är ansvarig för designen, modellen, riggningen, animationen, ljuset och renderingen.” Skriver Slice.

Kolla in filmen här under så kommer du hålla med!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/VrS6akzR3sk” /]

Är du panikrätt för spindlar? Då är du inte ensam. Spindelfobi är en av världens vanligaste fobier. Men det finns sätt bota det – och kanske kan spindeln Lucas vara en hjälp på vägen?

För att bota fobier används ofta en metod som kallas exponeringsterapi. Det innebär att den som har en fobi gradvis utsätts för det den är rädd för och på så sätt övervinner sina rädslor.

Det görs också just nu forskning på om virtual reality kan hjälpa mot fobier. Det är samma princip som med vanlig terapi men istället för riktiga spindlar utsätts patienten för spindlarna i en virtuell miljö.

– Vi vet inte om VR-spindlarna eller de riktiga spindlarna fungerar bäst för att bota fobin. Det är därför vi genomför den här studien, säger Per Carlbring, professor i psykologi på Stockholms universitet. Få se om vi får samma goda resultat. Vi vet att behandling med terapeut och riktiga spindlar minskar rejält fobin för upp till 90 procent av deltagarna ett år efter att de genomgått behandlingen, till SVT.

Just nu är Lucas bara en gullig figur på nätet och inte en del av terapin som håller på att utvecklas. Men all typ av exponering är väl bra?

Personligen hoppas jag verkligen att virtuel realty kan bota min spindelfobi i framtiden. För en sak vet jag säkert. Jag träffar hellre på spindeln Lucas vilken dag som helst än en riktigt spindel!

Dela gärna den här artikeln så kan du hjälpa dina vänner som är rädda för spindlar!