Mysfaktor hög: Här är nya, lyxiga hälsotrenden – kramas med gulliga kor

Hälsotrender kommer och går stup i ett i dag känns det som. Ena dagen gäller bu och andra dagen gäller bä.

Ett slutgiltigt recept för att må bra finns nog inte och det varierar nog väldigt mycket från person till person.

Men att hålla bra relationer med nära och kära samtidigt som man ser till att inte jobba ihjäl sig och att ta hand om sin kropp brukar vara ett ganska bra recept för att få en bra tillvaro.

Det senaste av hälsotrender är kanske den mysigaste hittills – den går nämligen ut på att kramas med snälla kor, skriver Healthy food house.

Kan du tänka dig att gosa ned dig bredvid en ko på 500 kilo? Då är den senaste hälsotrenden verkligen något för dig! Det går nämligen ut på att kramas med kor – för att må bättre.

Sänker stressnivåerna

Enligt en studie utförd av PubMed så sänks våra stressnivåer när vi umgås med djur, tack vare deras eget lugn.

Just kor är speciella för de har en något högre kroppstemperatur och en något lägre puls än oss människor vilket sänker våra stressnivåer lite mer än när vi umgås med andra djur.

Gosa, kramas och leka

På Mountain Horse Farm i norra New York i USA kan man åka på ko-spa. Väl där får man chansen att tillbringa tid med de snälla korna. Man får klappa dem, borsta dem och krama dem.

Enligt ägarna på Mountain Horse Farm så blir gästerna lugnare, friskare, starkare och gladare av att få umgås så tätt inpå de fyrbenta djuren.

Men som med all hälsoterapi i dag är det allt annat än billigt. En 90 minuter lång kramsession med en ko kostar hela 300 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 2 800 svenska kronor.

Skulle du vilja åka på ko-terapi?

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får chansen att kramas med kor!