Mysterium: Vem av de 4 männen har mördat geografiläraren?

Mysterium: Vem av de 4 männen har mördat geografiläraren?

Nått som alltid har fascinerat och trollbundit människan är kluringar och små utmaningar. Det kan handla om allt från optiska illusioner till matematiska problemlösningar, men de flesta av oss tycker det är kul att utmana oss själva. Kanske för att det kittlar vår tävlingsinstinkt lite extra.

Gåtan här nedan fick mig att fundera både länge och väl!

 

Jag minns i skolan när det var matematik. Ofta avslutade vi timmarna med att göra en sådan där kluring tillsammans. Det var alltid något annat än att räkna plus och minus. Det blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Eller i alla fall på just den lektionen!

Det handlade ofta om att tänka på ett lite annat sätt, hitta dolda små saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och intressant.

Den här gåtan är riktigt klurig – och det sägs att bara 5 procent kan lösa den med en motivering.

Mordmysterium på skola

De är första dagen på skolåret när geografiläraren hittas brutalt mördad. Polisen kopplas in och beslutar sig för att man har fyra misstänkta. Problemet är att samtliga har alibi – men det ska ändå visa sig att en av dem är mördaren.

– Vaktmästaren hävdar att han var ute och klippte buskarna på skolgården.

– Matteläraren berättar att han hade avslutningsprov med en klass i årskurs 7.

– Idrottsläraren menar att han hade lektion i basket med en klass i årskurs 5.

– Rektorn säger att han befann sig på sitt kontor.

Efter att polisen lyssnat på de fyra utsagorna så dröjde det bara någon minut innan man grep av en männen. Det var dessutom han som var mördaren.

Frågan är: Vem var det?!

Är du redo för rätt svar?

Okej, mördaren är matteläraren (näst längst till höger)!

Han berättade ju att han hade avslutningsprov med en klass i årskurs 7, men sådana hålls som bekant mot slutet av terminen – och här var ju första dagen på skolåret.

Bjud nu dina vänner på lite hjärngympa och tyck på dela-knappen här nedanför!