Något med bilden på tjejen är väldigt fel, men kan du hitta otäcka detaljen?

Något med bilden på tjejen är väldigt fel, men kan du hitta otäcka detaljen?

Ibland är saker och ting inte som de verkar. Synvillor och optiska illusioner kan verkligen skapa problem för ögon och hjärna att uppfatta vad det egentligen är som man ser.

Den här typen av kluringar har på senare tid blivit en stor grej på nätet. Tusentals personer utmanar varandra för att se vem som egentligen är smart nog för att knäcka luriga bilder.

Jag har alltid fascinerats av optiska illusioner och sådant där. Ni vet exempelvis när flera cirklar i ett mönster skapar kvadrater. Men inte egentligen, utan det är bara så det uppfattas. Den där typen av synvillor kan nästan få en att bli galen!

Jag minns från min skoltid att sådant var väldigt populärt. Våra mattelektioner på fredagarna brukade avslutas med att läraren delade ut blad med sådana här kluringar på – och det blev alltid en himla koncentration i klassen. Sådant där vacker tävlingsgnistan hos människor.

Kan du se felet?

Nu på senare tid har de börjat dyka upp på nätet. En modernare variant, helt enkelt. Det bjuder en faktiskt på lite hjärngympa att sitta med sådant här, så det finns inte direkt något negativt med det.

Den här bilden (nedan) får nu tusentals att slita sitt hår. Något i fotot på tjejen är väldigt fel, men kan du se vad? Det sägs att bara 1 av 7 klarar det!

Okej, du ska få en ledtråd. Ta en titt på tjejens hand. Hjälpte det?

Svaret är att någon redigerat bilden så att hon har sex fingrar, vilket ju inte direkt tillhör vanligheterna. Man ser fem, men bakom fingret hon har i munnen finns också en tumme.

Helknäppt, men bilden är som sagt retuscherad – och blir ju faktiskt nästan lite läskig!

Dela gärna om du lyckades hitta felet i bilden helt utan hjälp!