Nick portades från hotell efter pinsam måsincident, nu ber han om ursäkt och får nätet att skratta

Att bo på hotell är alltid skönt. Det är en lite lyxig känsla att man inte behöver städa varenda millimeter innan man går därifrån, utan det räcker liksom att snygga till. Eller så tänker nog i alla fall de flesta.

Det gick dock så där för en man som efter en minst sagt pinsam incident blev portad från sitt favorithotell – i 18 år.

Nu kryper han dock till korset i ett brev till hotellet – och raderna får nu tusentals på nätet att vika sig av skratt.

De flesta av oss har nog varit med om lite underliga situationer som uppstått under en hotellvistelse. Jag kan nog dock garantera att ingen kommer i närheten av det som kanadensaren Nick Burchill lyckades ställde till med på hotellet Empress i staden Victoria för 18 år sedan – och som då fick honom bannlyst.

För några veckor sedan skrev han dock ett långt brev till hotellet och bad om ursäkt. Det är en ganska lång och händelserik historia som nu tagit internet med storm.

Det var som så att Nick just hade fått ett jobb på ett företag som skulle ha en stor konferens på Empress. Han hade just lämnat sin tjänst i flottan och när hans vänner från militären hörde att han skulle komma till Victoria så bad de honom att ta med sig en speciell peperonikorv från hemstaden Halifax. Nick valde, snäll som han var, att fylla en hel väska med den berömda korven.

Fiskmåsar

Tyvärr kom väskan bort på flyget – och anlände till Nicks rum på Empress först en dag senare. Eftersom rummet då saknade en kyl och för att kunna hålla korvarna kylda spred han ut dem på ett bord och i fönsterkarmen – och öppnade fönstret mot kylan utanför.

Men när han kom tillbaka 4, 5 timmar senare hittade Nick ett 40-tal fiskmåsar inne i rummet. De hade ätit peperoni i flera timmar – och att den starka korven inte var ett dugg lämpad för deras magar framkom med all tänkbar tydlighet då rummet var fullt av fåglarnas avföring.

Shutterstock

När Nick steg in fick fåglarna fullständig panik – och försökte sig ta sig ut genom den lilla öppning som de tidigare hade tagit sig in igenom. Vissa försökte även ta sig ut genom stängda fönster.

”Resultatet blev en tornado av måsskit, fjädrar och peperonibitar”, skriver Nick i brevet, enligt boredpanda. ”Lampor föll, gardinerna slets i bitar, kaffebrickan såg avskyvärd ut”.

I ett synnerligen desperat försök att få ut måsarna tog Nick av sig ena skon och kastade den mot en av fåglarna. Med resultatet att både skon och fågeln försvann ut genom fönstret.

Den sista måsen lyckades han fånga in i en handduk. Hela ”paketet” kastades ut, men hamnade rakt på en grupp av hotellgäster.

Nu var det dessutom bara minuter kvar innan det viktiga företagsmötet startade – och Nick var i desperat behov av den utkastade skon. Han smet ut via en bakväg och hittade den då genomvåt i ett dike.

Ber om ursäkt

Med hotellrummets hårtorks hjälp började han behandla skon i badrummet när telefonen ringde inne det i andra rummet. I samma sekund som han svarade blev allt kolsvart. Det visade sig att hårtorken halkat ur skon och hamnat i handfatet, där det fanns vatten kvarlämnat.

Nick Burchill. Bild: Facebook.

Resultatet blev då att hela elsystemet slogs ut.

”Då insåg jag att jag behövde hjälp och ringde receptionen”, skriver Nick. ”Jag minns fortfarande damens grimas när hon öppnade min dörr”.

Därefter rusade han till sitt viktiga möte. När stackaren sedan återvände hade hans saker flyttats till ett betydligt mindre rum.

”Jag trodde det var hela saken tills jag något senare fick veta att hotellet skickat ett brev till min arbetsgivare om att jag blivit bannlyst för alltid på hotell Empress. Nu, efter 18 år, ber jag om att få benådas”, skriver han till hotellet, som man får anta blev förvånade av brevet.

3 dagar senare godtog dock hotellet ursäkten – och välkomnade Nick tillbaka som gäst.

Nick Burchill/Instagram

”Kanske hjälpte det att jag skickade med några kilo av peperonikorven”, skriver Nick i en kommentar.

Vilken jäkla historia – och man är ju inte direkt avundsjuk på situationen Nick hamnade i för 18 år sedan!

Men snacka om att han nu bjuder på sig själv – vi alla begår ju misstag. Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du också tycker att det här var lite småroligt!