Niklas lurar Postnord rakt i fällan – hans klockrena revansch hyllas nu på nätet

Vi har alla varit trötta på företag, olika tjänster och organisationer som inte gör vad de utlovar. Snart sitter man där i telefon till kundtjänst och laddar upp för att gnälla, tjura och få reda på vad tusan det är som händer.

De bästa klagomålen är dock lite underfundiga och har en smart baktanke. Man kommer sällan speciellt långt med att bara gapa och skrika. Att få sin röst och åsikt hörd genom en klipsk ”klackspark” är oftast betydligt mer effektivt.

Niklas fråga till Postnord

Vi är många som nog tycker att Posten fungerade bättre förr. Man hör nästan dagligen om svenskar som är förbannade på företaget som numera heter Postnord – och för en tid sedan skrev en man som heter Niklas ett inlägg på deras Facebook-sida för att undra om de som lämnar paket har ”osynlighetskappor” likt sagofiguren Harry Potter.

Bild: Postnord Sverige/Facebook

Efter en stund svarade Postnord.

”Hej Niklas. Nej. Bra osynlighetsmantlar är tyvärr väldigt ovanliga, och den Harry har är troligen ensam i sitt slag.”

Bild: Postnord Sverige/Facebook

Skämtsamt och lugnt så långt – men Niklas var inte färdig där.

Kollat i övervakningskameran

Det skulle visa sig finnas en baktanke med hans udda fråga. Snart kom också hans kontring på Postnords svar.

”Hmm. Skumt. Upprepade gånger har ni varit här och försökt lämna paket, trots jag och sambo varit hemma. Hemmets övervakningssystem har inte heller sett er. Gått igenom inspelningarna direkt efter att ni meddelat att ni försökt leverera. Men nej, det har seriöst inte varit någon här. Ska jag stå ute iförd reflexväst och skrika mitt namn eller vad missar jag?”, skrev Niklas.

Bild: Postnord Sverige/Facebook

Det blev omgående många som gillade hans roliga – och aningen frustrerade – inlägg. Det kan ju eventuellt vara så att det finns en del som kan relatera till hans irritation.

Jag tycker att det här var ett helt klockrent sätt för en irriterad kund att framföra sitt missnöje. Han gör det med glimten i ögat, men får samtidigt verkligen fram sitt budskap. Skulle fler göra som Niklas – och inte bara gapa och skrika – så skulle kanske saker och ting fungera bättre!

Snåla inte nu, DELA vidare om du också tycker att Niklas agerande var riktigt bra!