Nordkoreas corona-utspel – säger sig vara kvitt viruset: ”Besegrade det på 30 dagar”

Coronaviruset har spritt sig som en löpeld över världen de senaste veckorna.

I tidningar och på tv har man kunnat läsa om land efter land som stängt ned verksamheter och uppmanat sina innevånare att stanna hemma i den mån det går.

Men inte i Nordkorea. Det stängda landet i fjärran östern har nämligen blivit kvitt coronaviruset – det hävdar Republikens evige president Kim Jong Un.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Världen gör nu allt de kan för att förhindra spridningen av coronaviruset Covid -19. Viruset är väldigt smittsamt och för att undvika att smittas bör man isolera sig själv från andra människor om möjligt.

I Nordkorea har man dock inte detta problem – för där är man redan kvitt coronaviruset.

0 rapporterade fall av coronavirus

I ett uttalande från Kim Jong Un, som är Republikens evigt sittande president enligt dem själva, så har Nordkorea exakt noll rapporterade fall av coronaviruset.

Enligt Kim Jong Un så stängdes hela landet ned under 30 dagar. Tillsammans med sina stängda gränser och bruten handel med Kina har landet klarat sig helt utan fall.

Ett scenario som få experter tror är möjligt.

Vill framstå som överlägsna

Jung H. Pak har jobbat för CIA med information inifrån det stängda Nordkorea och tror inte alls på att landet är fritt från coronasmitta.

– Det är omöjligt för dem att inte ha ett enda fall, säger Jung H. Pak till Viral Thread.

Enligt Pak så handlar detta uttalande om att Nordkoreas ledare vill att resten av världen ska se dem som ett överlägset land.

Militären i karantän

– Det är ett stängt land, så vi kan inte rakt av säga att de haft fall av corona, men vi är ganska säkra på det. Vi vet dock att deras militär legat i karantän i 30 dagar och att de nyligen börjat träna igen, säger General Robert Abrams, överstebefäl för U.S. Forces Korea till Viral Thread.

Enligt källor till sydkoreanska medier så ska dock Nordkorea haft flera fall av corona.

Vilka dårar det där! Tryck nu på DELA-knappen för att säga vad du tycker om det här!