Norrlänningens annorlunda Blocket-annons – med en helt klockren detalj

Att sälja saker och ting på Blocket har svenskarna gjort i många år. Det är ofta smidigt, miljövänligt, prisvärt och att köpa begagnade prylar via internet har på senare tid nästan blivit något av en folkrörelse.

Då och då kan det dock dyka upp mer spektakulära annonser än de vi vanligtvis ser. Vi har tidigare skrivit om när Arne skulle sälja sin svärfars bil på Blocket – och fick tusentals svenskar att skratta högt.

Men du har väl inte missat Lyckselebon som skulle sälja sin mobiltelefon?

Jag är den första att skriva under på att det inte är så lätt att hänga med i dagens teknik – det är allt från smarta TV-apparater till mobiler och klockor som tänker på egen hand. Snart behöver vi väl knappt andas själva, men å andra sidan finns det många fördelar med att det mesta omkring oss moderniseras.

Kom på en annorlunda lösning

Men hur gör man då när man ska fota den mobil man ska sälja? Numera använder ju nästan alla just telefonen som sin kamera. Ja, då kan det bli riktigt knepigt – och många som köper saker och ting via Blocket vill ju faktiskt se bilder på den aktuella varan.

Snacka om jobbigt läge!

Pixabay

En person Lycksele löste det här på ett annorlunda – och roligt – sätt när det var dags att sälja en mobiltelefon. Personen i fråga kunde ju inte fota den produkt som också var hans kamera – och därför fick det bli ett klassiskt fingermått.

”Mobil till salu nästan ny 3000 kr
Mätningen är en sådan längd och bredd.
Jag kan inte visa den efter som jag tar bild genom den.
Endast seriösa köpare.”

Kan personen mena allvar?

Framför allt annonsens avslutning är ju helt klockren. ”Endast seriösa köpare”. Det blir kanske inte så himla enkelt med det där bildvalet…

En del har hävdat att det måste vara en fejkad försäljning och syftat på att ingen kan mena allvar med en sådan här annons, men det är inget som bekräftats. Samtidigt kan jag ha viss förståelse för den här ”lösningen” – ibland ger man bara upp när tekniken ska krångla.

Blev du sugen på att köpa den här mobilen?

Snåla inte nu, DELA vidare den här klockrena annonsen till dina vänner! Det kanske kan inspirera till fler underbara Blocket-inlägg!