Nu har det blivit en trend att slicka på kyrkliga platser – för att bevisa att man inte räds coronaviruset

Coronaviruset sprider sig just nu över världen och i tidningar och på tv ser och hör man hur allt fler drabbas.

Viruset sprids lätt och det sker via nysningar, hostningar och genom annan direktkontakt mellan människor och det kan ge upphov till svåra luftvägsbesvär.

Nu har dock en trend börjat sprida sig – och den går ut på att visa att man inte är rädd för att smittas genom att slicka på kyrkliga platser, skriver Ladbible.

Coronavirus är ett samlingsnamn på flera olika typer av virus som tillhör samma familj, coronavirusfamiljen. Enligt Folkhälsomyndigheten fins sju coronavirus som kan smitta människor – vissa ger symptom som förkylning och andra kan leda till allvarligare luftvägssjukdomar.

Den nya typ av coronavirus som sprider sig heter covid-19, orsakar luftvägsbesvär och kan leda till allvarliga sjukdomar hos personer med andra, bakomliggande sjukdomar.

Slickar på kyrkor

Det är i Iran som det nu har börjat spridas en trend som går ut på att slicka på kyrkor och andra heliga byggnader för att visa att man inte är rädd för att smittas av coronaviruset.

Iran är det land som drabbats av näst flest dödsfall, 54 stycken, efter Kina i världen enligt John Hopkins Center for Health Security.

I klippen kan man höra personer säga ”jag är inte rädd” samtidigt som de slickar på diverse religiösa byggnader.

Riskerar att gripas

De här idiotiska upptågen är inte helt riskfria. Förutom att drabbas av coronaviruset så riskerar man att gripas, eftersom slickandet kan sprida viruset ytterligare.

Den 29 februari greps en av dessa slickare efter att ha slickat på en avbildning av ett helgon i staden Mashhad.

Bildkälla: Twitter

Vill man läsa på mer om coronaviruset kan man göra det här.

Det finns verkligen folk till allt. Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se detta!