Äntligen: Nu kan du tjäna pengar på att äta avokado

Om det är något som svenskar älskar, så är det avokado!

Man kan ha frukten (ja, det är faktiskt en frukt) till väldigt mycket – sallad, på toast, i tacos eller för att göra guacamole. Den lena, men ändå rika, smaken får vissa att gå i spinn.

Jag tillhör inte som äter avokado oftast. Det blir kanske någon gång i veckan, vilket jag egentligen tycker jag är för sällan. Det är ju alltid riktigt gott. Därför hajade jag till när jag tidigare i dag såg på nätet att man nu kan få betalt för att äta avokado – varje dag!

Snacka om drömjobb!

Det enda negativa med avokado är att frukterna kan vara ganska dyra. I alla fall om man äter det ofta. Sådant där varierar dessutom, så klart – men alla har inte råd med att dagligen få njuta av den härliga smaken.

Public Domain Pictures

Därför låter det nästan för bra för att vara sant att man nu kan få betalt för att äta avokado. Bakgrunden till det hela är att forskare vid Loma Linda University i Kalifornien nu är på jakt efter 250 avokadoälskare som ska äta frukten i olika mängd för att man ska kunna dra slutsatser om vad avokado gör med fetthalten i kroppen.

Deltagarna kommer att delas in i två grupper. Vissa kommer att få äta en avokado varje dag i sex månader, medan de andra endast får konsumera två stycken i månaden under samma tidsperiod.

Pixabay

För ”besväret” får man 300 dollar, motsvarade strax under 3 000 kronor. Det är alltså mer ett ”vid sidan av”-uppdrag än en heltidssyssla. Om man nu inte lever väldigt sparsamt.

– Eftersom avokadon är den fetaste frukten så låter det ologiskt att den ska kunna hjälpa människor att bli av med sitt fett på magen, skriver forskarna på universitetets hemsida. Det är i alla fall med den hypotesen som vi tar oss an den här studien, berättar man.

Under testperioden kommer deltagarna flera gånger att vägas och undersökas för att man ska kunna få en bild av avokadons inverkan på kroppen. Du behöver dessutom vara över 25 åt för att delta i studien. Ett annat krav, eller som i alla fall hjälper dig, är ju att du mer eller mindre avgudar avokado.

Snåla inte nu, DELA nu det här med någon som älskar avokado! Då kommer du garanterat att göra deras dag!