Nu säljs välvårdad polisbil från 1998 på auktion – precis allt ingår

Vi har väl alla drömt om att åka i en polisbil? Utan att vara i trubbel, så klart!

Den eventuella spänningen i att slå på sirenerna och trampa gasen i botten har nog slagit de allra flesta – och nu är det här något som kan bli verklighet.

Ja, för nu finns en välservad och läcker polisbil faktiskt till salu. Dess bedömda värde ligger på mellan 120 000 och 140 000 kronor. Det är en Volvo 945 2.3 från 1998 som har 13 000 mil på mätaren.

Det tekniska skicket, interiören och exteriören har 4 av 5 i betyg på Bilweb Auctions.

Bildkälla: Bilweb Auctions

Medverkat i filmer

I beskrivningen står det:

”Bilen levde initialt ett vanligt patrullbilsliv, men efter redan ett par år togs ett beslut om att ”bilen kändes omodern” och den kom att användas endast för transporter mellan polishuset och tingsrätten i Malmö ända fram till 2014.

Bildkälla: Bilweb Auctions

Med knappt 13000 mil på mätaren är det här en riktig lågmilare med polisbilsmått mätt. Den såldes senare av polismyndigheten i Skåne län till en erkänd polisbilsamlare och bilen blev därefter stående. Nuvarande ägare har haft bilen sen 2017. Under sina civila år har bilen medverkat i filminspelningar, officiella uppdrag och utställningar. 

För att framföra en äldre polisbil i allmän trafik krävs ett personligt sökt tillstånd och att texten ”Polis” och den polisheraldiska skölden täcks över (bild).

Bildkälla: Bilweb Auctions

Denna Volvo 945 Classic är helt enkelt ett ovanligt detaljerat fullutrustat tidsdokument på hur polisbilarna såg ut i tjänstekläder under 1990-talet”, står det i beskrivningen.

Bildkälla: Bilweb Auctions

Värderingsmannen Peter Sundfeldt säger, enligt annonsen:

”Polisbilssamlarens välvårdade våta dröm – ALLT finns kvar. Från batonger till mätinstrument för kontroll av mopeders insug till vita manschetter för trafikdirigering. Och dessutom i ett skönt orört skick.”

Bildkälla: Bilweb Auctions

Auktionen på polisbilen tar slut den 27 juni 13.10. I skrivande stund är högsta budet 160 000 kr.

Här kan du se ett klipp om bilen!

Känner du någon som borde köpa en polisbil och åka runt i? Tagga då den personen, eller dela vidare den här viktiga nyheten till dina vänner!