Historia: Pappan hittar sorgligt brev inne på sonens rum

.

Tonåren är bland de tuffaste perioderna man går igenom som människa. Det är så otroligt mycket som händer både i kroppen och runt omkring.

Vänskaper som funnits där för evigt kanske bryts upp när man växer isär. Man ska helt plötsligt lyckas attrahera en partner, få nya kompisar samtidigt som man ska sköta studierna som kan avgöra hela ens framtid.

Som förälder till en tonåring är det klart att man oroar sig för sitt barn, det är ju trots allt det viktigaste man har. Men ibland är man kanske lite väl orolig som förälder, något den här fiktiva historien väldigt väl illustrerar. Den handlar nämligen om en tonårig pojke som får nog av sina föräldrars tjatande om hur skolan är viktig, skriver sajten Happiest.

Tröttnade på föräldrarnas tjat

Föräldrarna tjatade på sin 15-årige son om hur viktigt det var med utbildning och kunde inte sluta understryka vikten av att gå ut skolan med bra betyg.

Sonen svarade alltid att han gjorde sitt bästa men trots det fortsatte föräldrarna tjata om att kompisar, flickvänner och idrott skulle stå tillbaka till förmån för skolan.

Till slut fick sonen nog och tog en gruvlig hämnd på sina föräldrar.

Hittade brev i sovrummet

En dag när pappan kom hem från jobbet var inte sonen hemma. Pappan ropade men fick inget svar.

Till slut gick pappan in i sonens rum – där låg ett brev från sonen till pappan.

Brevet löd:

”Kära pappa,

Det är med stor sorg som jag skriver till dig. Jag var tvungen att fly hemifrån med min nya flickvän Stacy, för att undvika en konfrontation med dig och mamma. Jag och Stacy har sann passion, och hon är så snäll. Jag visste dock att du inte skulle tycka om henne på grund av alla hennes piercingar, tatueringar och punkkläder. Hon är dessutom betydligt äldre än jag.

Men det är inte bara vår starka passion, pappa. Stacy är gravid. Hon sa att vi kommer bli lyckliga tillsammans. Hon äger en släpvagn i skogen och har en hög med ved så det räcker för hela vintern. Stacy och jag delar också drömmen om att skaffa många fler barn. Hon har också fått mig att inse att marijuana verkligen inte skadar någon. Vi odlar det själva i skogen och kan byta gräset mot all den kokain och ecstasy vi vill ha.

Under tiden hoppas vi att forskningen kommer hitta ett botemedel för AIDS, så att Stacy kan bli frisk. Det förtjänar hon verkligen! Oroa dig inte pappa, jag är 15 år, och jag vet hur jag ska ta hand om både Stacy och mig. Någon dag kommer vi säkert tillbaka och besöker dig och mamma, så att ni kan lära känna alla era barnbarn.

Med vänliga hälsningar,
Joshua

P.S. Pappa, inget av det ovanstående är sant. Jag är hemma hos Jason. Jag ville bara påminna dig om att det finns värre saker i livet än mina skolbetyg som ligger hemma på köksbordet. Ring mig när det är säkert för mig att komma hem!”

Den här historien har cirkulerat på internet ett tag – och jag är fortfarande osäker på om den verkligen är sann. Men den fick mig och många av mina vänner att le, och samtidigt förstå att ”det kunde varit värre”.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får sig en liten tankeställare!