Paret åker fast när de älskar i parken – men domarens straff chockar alla på rättegången

De som kommer in i rättssalen och möter domare Michael Cicconetti i Painesville, Ohio, vet aldrig vad som väntar. Under 22 år har denna karismatiske domare praktiserat något som han kallar ”kreativa rättvisa” – en metod som innebär minst sagt oväntade straff för den skyldige.

Man kan säga att Michael Cicconetti jobbar lite efter det klassiska mottot ”Öga för öga, tand för tand”.

Fembarnspappan låter ofta den åtalade själv bestämma sitt eget straff. Valen brukar stå mellan fängelse eller något av Cicconettis påhittiga varianter på straff.

Sedan mitten av 90-talet har Michael Cicconetti blivit omvald till domare hela tiden, mycket på grund av sina populära handlingar och speciella metoder.

Facebook

Här är hans 8 mest klockrena domar!

1. Ett par togs på bar gärning när de hade sex i en offentlig park. Straffet? Paret tvingades städa hela parken och plocka upp alla använda kondomer som fanns i parken. De var även var tvungna att köpa upp en annonsplats i den lokala tidningen, för att be om ursäkt till hela staden och alla som hade sett det.

Flickr

2. En kvinna lämnade 35 små kattungar ensamma i skogen, på vintern. För att smaka på sin egen medicin tvingades hon själv ut en natt i skogen, i mitten av november – utan mat, vatten eller tält. Eftersom temperaturen sjönk kraftigt just denna kväll var domare Cicconetti extra generös: Kvinnan tilläts göra upp en eld.

Flickr

3. En man förolämpade poliser och kallade dem för ”grisar”, efter ett trafikbrott. Som straff han var tvungen att stå i ett gathörn med en 170 kilos gris, tillsammans med en skylt där det stod: ”Detta är inte en polis”.

Geograph

4. En man som kört rattfull blev sänd till närmaste bårhus som straff. Där tvingades han titta på dödsoffer efter en bilolycka som orsakades av en berusad förare.

5. En kvinna i Ohio dömdes skyldig efter att ha struntat i att betala en taxiresa. Straffet? Kvinnan tvingades gå en promenad på drygt 48 kilometer – motsvarande den sträckan hon åkt med taxin.

Flickr

6. En man stal en låda med pengar som Frälsningsarmén samlat in, för att hjälpa de hemlösa gynnas. Domen: Han var tvungen att tillbringa en dag som hemlös på gatan.

7. Några gymnasieelever hade skurit däcken på en skolbuss. En grundskoleklass tvingades därför ställa in sin planerade utflykt dagen därpå. De skyldiga ungdomarna fick som straff att organisera en picknick för de skolbarn som drabbats.

Flickr

8. Två tonåringar åkte dit för att ha klottrat 666 på en stulen Jesus-staty. Domen? De tvingades leda en åsna genom staden, klädda som Maria och Josef.

Enligt Cicconetti har hans ”kreativ rättvisa” resulterat i att 90 procent av de som får hans ovanliga straff aldrig hamnar i rättssalen igen. Låter ganska bra – eller hur? 

DELA gärna vidare den här artikeln om du tycker att domare Cicconetti gör helt rätt!