Paret börjar sätta potatis bakom huset – 6 år senare ser de ofattbara detaljen: ”Var riktigt rädd”

Moder jord och all vår natur är verkligen fascinerande. När man är ute i skog och mark kan man stöta på otroliga skapelser och det är lätt att förtrollas av hur vackra omgivningar som finns i vår närhet.

Man vet aldrig riktigt vad som väntar när naturen får sköta sitt och vi kommer nog aldrig sluta att upptäcka nya, spännande saker som uppstår utan att människan haft en direkt påverkan.

Nyligen skrev vi om 13 blommor som ser ut som något helt annat – och det blev oerhört uppskattat. Det anspelar lite på vilka fascinerande skapelser som naturen kan bygga – och nyligen fick ett brasilianskt par sig en rejäl chock när de tittade i sitt potatisland.

Det var paret Malri och Paulo Ciquinel, som bor i staden Meleiro i södra Brasilien, som skulle göra en minst sagt oväntad – och närmast skräckinjagande – upptäckt i sitt potatisland på tomtens baksida. Där odlar de även andra frukter och grönsaker, mest för egen konsumtion.

Ser ut som en fot

Men en av alla potatisar skulle väcka uppmärksamhet världen över. Det visade sig att en verkade ha muterats och börjat växa helt obehindrat. Efter en tid nådde monsterpotatisen en vikt på hela 8 kilo – men det var inte det mest anmärkningsvärda.

Den ser dessutom ut som en kopia av en mänsklig fot. Man kan tydligt se ”tårna” och den största är dessutom täckt med små rötter som liknar hår. När potatisen är placerad på marken når den högsta punkten nästan upp till knät på Malri.

– Vi har aldrig någonsin sett något liknande. Vi får se vad vi ska göra med den, säger hon enligt The Mirror. Om folk vill se den så kanske den går att ställa ut någonstans.

Paret är nu pensionerade och har satt potatis på sin baksida i 6 år, men frun kommer aldrig att glömma när man för första gången noterade den unika potatisens form och storlek.

– Det var så att man var riktigt rädd, säger Malri och skrattar.

Tänk vad Moder jord kan hitta på! Vad skulle du göra om du fick en sådan här potatis? Dela gärna vidare detta till dina vänner! Det finns alltid någon som kan behöva muntras upp med den här typen av nyheter!