Parkerad bil krockas av lömsk smitare – då ser ägaren 12-åriga hjältens lapp på vindrutan

Många hjältar i vårt samhälle bär uniform eller jobbar inom vården. De sliter för att vi som medborgare ska känna oss trygga och må bra. Det ska vi givetvis vara oerhört tacksamma för, men det är faktiskt inte så att alla stjärnor är vuxna och har viktiga jobb.

Nyligen stod en sjätteklassare för en hjälteinsats när hon såg en buss smita från en krock. Flickan skrev en lapp och lämnade den till den drabbade bilägaren – som nu sökt upp henne för att kunna ge en bra belöning.

Den fina berättelsen utspelade sig i USA. Twitter-användaren Andrew Sipowicz kom en dag tillbaka till sin parkerade bil – och märkte då att någon hade kört in i den. Först blev han givetvis irriterad, men såg sedan att någon hade lagt en lapp vid vindrutan, enligt sajten someecards.

Bilen på bilden är en annan. Källa: Flickr.

Den var dock inte från personen som kört in i hans bil – utan från en sjätteklassare. Det var närmare bestämt en flicka som åkt med skolbussen som krockat med Andrews fordon.

Målade en bild

På lappen, som var skriven på engelska, kunde han läsa:

”Om du undrar vad som hände med din bil, så var det buss 449 som körde in i den. Den stannar här varje dag för att lämna av mig klockan 17.

Vad som hände?

Hon försökte köra iväg, men krockade då med din bil. Hon körde in i den och åkte sedan. Hon försökte klämma sig förbi bilen, men klarade det inte. Till slut klarade hon det, men hon gjorde då en buckla och jag såg vad som hände.

– Förlåt!

– Förarsätet vänstra dörren.

En kvinna i förarsätet på buss 449. Buffalos skolbussar.

/ En sjätteklassare på Houghten Academy”

Someecards/Andrew Sipowicz

Flickan målade dessutom en bild av skolbussen med den tillhörande texten: ”Bussen som körde in i din bil”.

När Andrew förstod vad som hade hänt så skrev han ett inlägg på sociala medier: ”Jag söker nu efter den anonyma sjätteklassaren som sparade mig ett par tusen kronor!”

Senare la Andrew upp ett nytt inlägg där han skrev att flickan hade blivit påträffad – och att man nu skulle komma på en bra belöning.

Vilken underbar liten hjälte som hjälpte Andrew på detta sättet! Den här tjejen går nog en ljus framtid till mötes – och sådana här änglar ger en verkligen hopp om framtiden!

Tryck nu på dela-knappen för att hylla flickans fina hjältedåd!