Parkeringsvaktens klockrena gest – till stressade sjukhusbesökarna: ”Bra gjort”

.

Något av det mest irriterande som finns är att få parkeringsböter. Många gånger handlar det troligen om att folk gör en ”fuling” för att snabbt fixa ett ärende, men är oturen då framme så kommer man sedan ut till en svidande liten bot.

Överlag har parkeringsvakter och dess arbetsuppgifter fått ett lite dåligt rykte. Gissningsvis beror det på att när man väl noterar vad de gör, så är det i samband med att man gjort fel och då tvingas betala för det.

Ska sanningen fram så har man ju oftast bara sig själv att skylla när den där lappen dyker upp vid vindrutan – och ”lapplisorna” gör ju faktiskt bara sitt jobb.

Det tycker jag man ska försöka respektera och så länge man är noggrann och gör rätt för sig när man ska parkera så bör man inte stöta på den här typen av problem.

Det är visserligen lätt att klaga, gnälla och skälla på parkeringsvakter, men det kan vara bra att tänka på vilket kaos det troligen blivit om ingen fanns där ute för att se till så att bilister sköter sig på vägarna och parkeringsplatserna.

Finns de som uppskattas

Jag håller med om att man blir irriterad om en bot dyker upp, det har hänt mig ett fåtal gånger, men det är bara att försöka bättra sig. Att skälla på ”lapplisan” vinner man sällan något på, men det finns faktiskt också parkeringsvakter som mötts av uppskattning.

Bild: Nyheter365

Så var det för en som jobbade vid Mora lasarett för en tid sedan, vilket flera medier har rapporterat om.

Den här dagen hade kortmaskinen i betalautomaten utanför sjukhuset gått sönder, så de som inte hade mynt på sig kunde alltså inte göra rätt för sig. Då valde den här parkeringsvakten att skriva en lapp som sannolikt underlättade för massvis av stressade och nervösa sjukhusbesökare den här dagen.

Emil Granath var en av de som uppskattade ”lapplisans” fina initiativ – och därför valde han att fota lappen och la upp den på Facebook. På pappret stod det:

”Kortläsaren fungerar tyvärr inte. Egentligen ska man gå till en annan automat, men det tycker jag känns fel när man ska in på lasarettet. Så ni som tänkt betala med kort står gratis, ni som tänkt betala med mynt får gärna betala men jag tänker inte kolla denna parkering i dag, så ni gör som ni vill. Men det hade vart trevligt med ärligt betalande människor!”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1787290021493763&set=a.1514675082088593&type=3&theater

”Det här var bra gjort”

Parkeringsvaktens agerande har flera gånger hyllats av tusentals på nätet.

– Jag tänkte att det var fint gjort, särskilt för de äldre som måste springa runt och leta automater. Det är väl inte så många som tycker så bra om parkeringsvakter annars, men det här var bra gjort, sa Emil Granath till Aftonbladet.

– Tanken slog mig att det var ett påhitt, men då tittade jag lite grann på de andra bilarna och då såg jag att det var få som antingen hade biljett eller fått böter, berättar han.

Jag tycker att det här var klockrent gjort av parkeringsvakten! Självfallet måste lagar och regler följas, men ibland måste man också kunna göra undantag.

Tryck nu på dela-knappen för att hylla den här parkeringsvakten och den fina lappen till sjukhusbesökarna!