Perfekta jobbet för alla latmaskar: Tjäna över 50 000 kr i månaden – på att sova

Att få sova ut riktigt ordentligt är något de allra flesta av oss förknippar med helger när man inte har något inplanerat.

Man får ligga kvar och dra sig i sängen så länge man vill, kanske somna om en liten stund för att sedan äta en långfrukost.

Det är dock ganska få av oss som någonsin fått betalt för att sova och ligga i sängen – men nu kan drömmen bli verklighet.

Rymdorganisationen NASA söker nu nämligen efter deltagare till en studie som går ut på att ligga i sängen i två hela månader.

Belöningen: 57 515 kronor i månaden, skriver Ladbible.

NASA är en förkortning som står för National Aeronautics and Space Administration. Myndigheten är ansvariga för USA:s rymdprogram och där ingår att noggrant studera hur astronauter reagerar på att vistas i rymden för att på bästa sätt kunna säkerställa astronauternas säkerhet och hälsa under rymdresor.

Få betalt för att sova

De flesta av oss lär aldrig komma i närheten av att få åka ut i rymden, men nu kan vi ändå hjälpa NASA på traven.

Till en studie som NASA planerar att genomföra under hösten söker de nu friska kvinnor mellan åldrarna 24 och 55 som ska tillbringa 60 dagar i sängen. Syftet är att forska kring hur den mänskliga kroppen reagerar på att vara i horisontalläge under en längre period.

Bildkälla: DLR

Alla dagliga göromål, som att äta, duscha och gå på toaletten, sker liggande och man får dessutom en minst sagt saftig lön för besväret. Eller vad sägs om 57 515 kronor i månaden?

Titta på TV eller studera

Hela studien tar 79 dagar där man först har fem dagars introduktion, 60 dagar i sängen och sedan 14 dagars återhämtning och anpassning till ett stående liv igen.

Deltagarna kommer att få bo i ett singelrum med en jämn temperatur där man alltså tillbringar all sin tid liggandes.

Utöver att sova rekommenderar NASA att man kanske studerar på distans eller lär sig något helt nytt.

Men faktum är att man får göra exakt vad man vill, så det är fritt fram att titta på sina favoritserier på TV eller läsa böcker om man så vill.

Bildkälla: DLR

30 minuter i ”mänsklig centrifug”

En gång om dagen får man dock resa på sig och tillbringa 30 minuter i vad som kallas för ”mänsklig centrifug”.

Det innebär att man får ligga i tyngdlöshet och får ens kropp att stabilisera sig lite efter att ha varit sängliggande.

Det kan låta obehagligt men beskrivs enligt NASA som en ganska behaglig upplevelse.

Är man orolig över att gå upp i vikt under sin sängliggande period så kan man andas ut, alla måltider planeras helt utefter deltagarens personliga behov för att man ska hålla sig hälsosam och full av näring.

Bildkälla: DLR

Vilket drömjobb för alla sömntutor! Tryck nu på DELA-knappen så att dina sömniga vänner får se detta!