Pernilla blir rasande när hon ser hyllan med bindor – men ICA:s mensskämt får tusentals att skratta

Det finns massvis av myter kring människor och vårt beteende vid olika stadier i livet.

En klassisk sådan är att kvinnor trånar efter choklad under deras mens. En annan är att man blir sugen på fettrik mat när man är bakfull.

Sådant här stämmer säkerligen in på en hel del personer, men inte alla. Som med så mycket annat i livet är vi olika, men myter likt de tidigare nämnda är ändå vedertagna och sådana som de flesta känner till.

Därför tycker i alla fall jag att man måste kunna skämta om det. Lite för man faktiskt bjuda på och jag har inget emot om någon ger mig choklad när jag har mens. Jag blir snarare tacksam!

 

Någon som dock inte alls var på skämthumor för en tid sedan var en kvinna vid namn Pernilla som var och handlade på ICA i Barkarby i Stockholm. Det var en upptäckt bland bindorna som skulle göra henne mäkta irriterad.

Butiken på bilden är en annan än den i den här nyheten. Bild: Wikimedia Commons.

Något hon givetvis har all rätt att bli, ska sägas.

”Hoppas slippa se detta”

Det var som så att personalen hade valt att försöka skämta lite med en av flera myter kring menstruation – att det leder till att man som kvinna är sugen på choklad. Därför valde man den här dagen för ovanlighetens skull att placera ett ställ med Marabou mjölkchoklad på hyllan för mensskydd.

Upptäckten bland Libresse-produkterna gjorde kunden Pernilla rasande, vilket hon ventilerade i ett inlägg på ICA:s Facebooksida.

ICA-skämt
Facebook

”Hej Ica! Var precis och handlade hos er i Barkarby, och hittade choklad bland bindorna? Hur tänkte ni där? Varför skulle alla kvinnor som har mens vilja äta choklad? En vecka som för många upplevs som jobbig och inte alls är förknippad med att sitta och mumsa choklad … och om vi nu skulle vilja ha choklad är vi fullt kapabla till att hitta till chokladavdelningen … hoppas slippa se detta nästa gång jag handlar hos er!”, skrev hon.

Efter en tid togs inlägget bort, men inom bara de första timmarna fick Pernillas kritik över 5 000 kommentarer. Till skillnad från den arga kunden var det många som skrattade gott åt ICA:s lite udda tilltag.

Kan ljusa upp dagen

Hundratals personer menade att det hela inte borde tas så allvarligt och att man måste kunna skämta om sådant här emellanåt. Jag ska medge att jag håller med – och tycker att det här var klockrent gjort av personalen!

Det finns viktigare saker att irritera sig på här i världen, men ett sådant här litet skämt kan å andra sidan ljusa upp ens dag!

Tryck nu gärna på dela-knappen om du håller med om att detta var roligt gjort av ICA, så kanske vi kan få ett lite mindre lättkränkt Sverige framöver!