Pilot ritade enorm manslem i luften – nu ber flygvapnet om ursäkt

Pilot ritade enorm manslem i luften – nu ber flygvapnet om ursäkt

Militären kan ofta kännas lite stel. Det är ordning och reda, inte direkt utrymme för skojigheter. Det är kanske rätt, i och för sig – de jobbar trots allt med att skydda landet.

Men ibland kan de mest oväntade saker ske. Som att militären gör något omoget…

Jag känner flera som jobbat – och jobbar – inom den svenska militären. Även om de är roliga i privata livet så har jag flera gånger hört hur de pratar om vilken ordning och reda det är inom deras jobb. Man värdesätter struktur och seriositet, helt enkelt.

Och om man ser till vilka arbetsuppgifter de har så är det ju faktiskt inte så konstigt. De ska ju skydda oss medborgare, så att klaga på att militären inte är rolig nog känns lite dumt.

Men ibland kan faktiskt även de skoja till det, även om det givetvis inte är något som alla står bakom. Det var en pilot från USA:s flygvapen som var ute och flög ovanför Okanogan County i delstaten Washington i torsdags.

Då passade han på att ”rita” en jättepenis i luften med de vita strimmor som ibland uppkommer efter flygplan.

Många boende nedanför noterade det hela, tog bilder som man sedan la upp på nätet. De allra flesta fick sig ett gott skratt åt det hela.

Piloten straffas

Nu väljer dock militären, från ledningshåll, att be invånarna om förlåtelse för det inträffade.

– Flygvapnet ber om ursäkt för den här oansvariga och omogna aktionen, säger löjtnant Leslie Hubbell till Buzzfeed.

https://twitter.com/anahi_torres_/status/931266469869977600?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.buzzfeed.com%2Fjuliareinstein%2Famerican-vandal-season-2

Hon bekräftar dessutom att den ansvariga piloten har fått någon form av reprimand – utan att nämna exakt vad straffet blev – efter penisritningen.

”Våra besättningar ska hålla högsta tänkbara nivå och vi finner det här helt oacceptabelt. Det var ingen form av träningsmanöver som låg bakom det här, så vi håller besättningen helt ansvariga i det här fallet”, säger militären i ett annat uttalande.

Givetvis är själva grejen ganska omogen, men jag tycker ärligt talat att det här inte är en sådan stor grej, utan snarare något man kan dra lite på smilbanden åt.

Ingen skada skedd, liksom. Det är dessutom lite uppfriskande, tycker jag, att även militären – i det här fallet USA:s flygvapen – kan skoja till det lite.

Dela gärna om du också tycker att vi måste våga skämta lite mer i dagens samhälle!