Pojkvännens presentation om namnet Bånge sprids nu som en löpeld på nätet

Många av oss känner nog någon som har ett lite roligt efternamn, som man kan reta lite kärleksfullt när tillfälle ges. Även om det många gånger kan te sig omoget så är det ganska roligt när en person har ett namn som kan kopplas till något helt annat.

En diskussion kring det här har nu uppstått mellan paret Paulina och Anton. De för just nu en argumentation kring vems efternamn de ska ta när de gifter sig. Det här har nu fått tusentals att engagera sig i frågan.

Paulina Bånge och pojkvännen Anton Larsson bor tillsammans i Stockholm, men är från Flen. Under den senaste tiden har de börjat diskutera vems efternamn de ska ta när de gifter sig.

– Jag sa att jag ju inte kan byta till Larsson och bli en i mängden. Han kände att det är konstigt att byta till namnet Bånge, med tanke på vad det betyder, berättar 28-åriga Paulina för E-kuriren.

Men härom dagen när hon kom hem tog argumentationen en oväntad vändning. Då sa Anton att han ville visa Paulina en grej.

– Då hade han gjort en jätteambitiös powerpoint-presentation om varför det är absurt att heta Bånge. Han kallade det för ”en objektiv redogörelse för namnen”, men jag skulle säga att den är ganska vinklad, menar flickvännen.

E-kuriren/privat

Runt 10 000 reaktioner

Paulina tyckte dock att Antons ambitiösa påhitt var väldigt roligt. Hon tog en bild på presentationen och la upp på Twitter.

– Jag tänkte att några kompisar skulle tycka att det var kul och hade inga förväntningar på att så många skulle engagera sig. Men jag märkte snabbt dagen efter att inlägget gick bra.

Från måndag kväll till torsdag förmiddag har inlägget fått runt 10 000 reaktioner av olika slag.

– Många människor hör av sig och berättar om sina egna namn och hur de har gjort. De säger också vad de tycker att vi ska välja – och det är en klar fördel för Bånge. Det är flera från Flen som har hört av sig och hejar på mig, en av de sakerna Anton tog upp i presentationen var att namnet kopplas till Flen, berättar Paulina och fortsätter:

– Det är också flera som heter Larsson som har intygat att det måste vara bättre att heta Bånge som är mer roligt och unikt. Den andra sidan säger att vi ska tänka på våra barn och att de riskerar att bli mobbade.

”Flera som skrivit skämt”

E-kuriren: Brukar du själv få mycket kommentarer om ditt efternamn?

– Ja, alla Bånge-skämt som finns på denna jord har jag hört minst 10 gånger. Det är flera som har skrivit skämt till mig nu, men jag är oberörd av det vid det här laget.

Trots Antons krafttag så lutar det dock, enligt Paulina, åt att hennes efternamn blir kvar efter bröllopet.

– Det var ett ambitiöst försök till övertalning, men jag har inte ändrat ståndpunkt. Presentationen avslutades med ett konstaterande att vi förmodligen kommer att heta Bånge eftersom det är jag som bestämmer. Jag kan säga att det inte blir något bröllop förrän han går med på att heta Bånge.

Dela nu gärna så att fler få ta del av den här härliga nyheten!