Polis ser 92-årig tant dansa ensam på gatan, tvärbromsar och rusar fram för att göra detta

Poliser är extremt viktiga för vårt samhälle, det är nog de flesta av oss överens om. De får slita rejält och ta mycket skit från missnöjda medborgare – men gör så gott som alltid ett bra jobb.

Jag tycker att det är en yrkesgrupp som borde få mer respekt. De flesta väljer att bli poliser för att de vill hjälpa människor.

Så fort jag har att göra med en polis, vilket lyckligtvis är sällan då jag gör vad jag kan för att följa lagarna, så försöker jag att visa honom eller henne så mycket respekt det går.

Nyligen fick nätet ett klockrent exempel på hur fantastiska en del konstaplar är. Det här skedde i USA, men kunde nog lika gärna ha varit Sverige. Det var polisen Kim Lenz som var ute med sin bil och patrullerade staden Austins gator när hon plötsligt såg en äldre kvinna dansa vid sidan av vägen.

Det skulle visa sig vara 92-åriga krutgumman Millie Siever. Det här var dock inte en helt ovanlig syn i området. Flera gånger tidigare hade Lenz sett samma dam stå och dansa utanför sin lägenhet. Alltid glad och livfull – men dessutom alltid själv.

Polisens nyfikenhet tog dock över den här dagen, så hon åkte fram till Millie och frågade vad det var som damen dansade till.

– Hon sa att det var till radion, berättar Kim Lenz, som då gjorde det oerhört oväntade – hon hoppade ur sin polisbil och tog en svängom tillsammans med 92-åringen, enligt sajten NTD.

– Jag höjde volymen på radion i bilen, vevade ner mina rutor och gick ut för att dansa med henne, säger polisen.

Får tusentals att jubla

De tog sig sedan en dans till Brothers Orbornes hitlåt ”Stay a Lille Longer” – och det hela snappades upp av polisbilens kamera som annars främst är till för att bevisa att poliserna sköter sig i kontakten med eventuella bovar.

Austin Police Department

Polisstationen som Kim Lenz jobbar på bestämde sig senare samma dag för att dela det här med resten av världen – och nu har över 100 000 nåtts av det underbara klippet. Många är överens om att det på ett härligt sätt visar att polisen kan göra gott för samhället på flera olika sätt.

Austin Police Department

Kim Lenz är inne på lite samma sak. När hon fick frågan om varför hon begav sig ut ur bilen för att dansa så svarade hon att det endast krävde några minuter av hennes tid, men förhoppningsvis kunde det betyda mycket för en samhällsmedborgare.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F615844345250778%2Fvideos%2F811187199049824%2F&show_text=0&width=560″ /]

Nu har poliskvinnan och 92-åriga Millie dessutom blivit vänner. Så fort Kim Lenz får chansen stannar hon till och pratar med krutgumman som efter händelsen dansat vidare i livet!

– Jag vill mest tacka Millie för att jag fick möjligheten att dansa med henne. Hon ger glädje och leenden åt folk – ett danssteg i taget, säger polis Lenz.

Jag tycker att det här var fantastiskt bra gjort av polisen Kim, tryck på dela-knappen nedan om du håller med!