Polisen rycker ut i panik för vilt lejon på rymmen – tittar närmare och inser det otroliga

Polisstationen i den spanska staden Molina de Segura fick ett flertal samtal om att befolkningen skymtat ett lejon som knatade runt på stadens gator.

Bekymrade gav sig poliserna ut på gatorna för att hitta det vilda lejonet – men när de väl lyckades spåra rovdjuret insåg de sitt misstag.

Hundar är väldigt lika oss människor på många sätt. De har alla varsin personlighet som är helt unik för just dem och de kan även se ut på massor av olika sätt, precis som vi människor kan.

Men att de kan se ut som ett helt annat djur är vi nog inte många som tycker, även om innevånarna i Molina de Segura på den spanska sydostkusten inte höll med, skriver brittiska The Mirror.

Flera samtal om förrymt lejon

Poliserna i Molina de Segura gav sig ut på gatorna med högsta beredskap efter att de fått ett flertal larm om att ett vilt lejon rörde sig fritt i området. Vilket ju skulle innebära ren livsfara för stadens innevånare.

Efter att ha patrullerat stadens gator så fick de till slut på lejonet – som visade sig vara en stor hund som gått vilse.

Bildkälla: Twitter

Hunden hade dock friserats exakt som ett lejon, vilket förvillade befolkningen något.

Tusentals skrattar åt misstaget

Poliserna insåg snabbt sitt misstag och kunde själva skratta åt det. Det var till och med så bjussiga att de lade ut en bild på den missförstådda vovven.

När de ledde hunden till säkerhet så tog de en till bild, där de senare lagt till en pratbubbla.

”Ta det lugnt, konstapeln. Voff, voff!” står det på spanska i pratbubblan.

Hunden återfördes till sin ägare och mår bra, trots missförståndet.

Hittills har nästan 7 000 personer sett bilden och gillat den.

Tänk så det kan gå! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!