Polisen vill gripa knarklangarna i södra Sverige – knepet för att gripa dem är helt klockrent

Polisen vill gripa knarklangarna i södra Sverige – knepet för att gripa dem är helt klockrent

.

Poliser är bland de viktigaste yrken vi har här i samhället. Polisen är en av de grundpelare som hela vår demokrati vilar på.

Dagligen sätter polisen sina liv på spel för att vi andra medborgare ska få chansen att leva i en trygg vardag och de kan inte hyllas tillräckligt.

Att vara polis innebär dock inte att man alltid gör gravallvarliga saker i sin jakt på kriminella – utan ibland så får även poliser möjlighet att skoja till det lite.

Det var polisen i Växjö/Alvesta som var med om en lite ovanlig händelse på stationen, vilket fick dem att upptäcka ett helt nytt sätt att fånga knarklangare på. Med glimten i ögat.

Ville polisanmäla sin knarklangare

En man gick in på polisstationen och hävdade att han ville göra en anmälan.

Då poliserna upplevde mannen som lite ”stökig” valde de att tillkalla ytterligare patrull för att undvika problem.

Men när patrullen kom ned till receptionen hade mannen redan lämnat polisstationen då han insett att han inte längre ville göra en anmälan.

Anledningen? Mannen hade köpt knark av en langare men varit så besviken på knarkets kvalitet att han ville polisanmäla langaren. När mannen insåg att han var på god väg att skicka sig själv i fängelse på samma gång ångrade han sig och avvek från stationen.

”Låt inte din langare sitta hemma”

Polisen fann situationen lika udda som lustig, och passade på att skriva ett inlägg på sin Facebooksida där de skriver att man inte ska låta sin knarklangare komma undan med att sälja dåligt knark.

Hela inlägget lyder:

”Idag kom en kille till polisstation för att anmäla någonting och enligt uppgiften var han lite stökig. En patrull skickades till receptionen för att kontrollera killen, men han hade försvunnit innan patrullen kom fram. Sedan fick vi höra att han var missnöjd med kvalitén på narkotika som han hade köpt och vill anmäla det till polisen men ångrade sig i sista minuten.

Har du någon gång varit missnöjd med ditt narkotika-inköp? Har du någon gång betalat för ”Crazy Casablanca” men fick istället ”Göstas Gödsel”? Oroa dig inte. Ring till polisens knarkreklamationshotline på 11414 och berätta det för oss. Vi kan ta produkten du har kvar i beslag och även testa ditt urin för att kolla på styrkan och kvalitén. Låt inte din langare sitta hemma, räkna dina pengar och skratta åt dig för att han/hon tycker att du är en idiot. Du är smartare än så. Kom till polisen så vi kan hjälpa dig istället. //Scott”

Fått tusentals att skratta

Det roliga meddelandet har hyllats av tusentals svenskar som skrattat gott åt den rolige polisen Scott som skrev inlägget.

– Under mina 20 år som polis har det aldrig hänt att någon har kommit fram och velat reklamera sitt knark.Skulle han vilja reklamera det hade vi tagit det i beslag och sedan frågat vem han köpt det av för att kunna göra en husrannsakan där, säger Scott Goodwin till tidningen Expressen.

Bildkälla: Facebook

Visst är det bra att polisen kan skoja till det ibland, trots att de ofta jobbar med väldigt allvarliga saker.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här – det kommer de garanterat att uppskatta!