Psykolog: Mammor behöver åka på solsemester oftare – medan mannen är hemma med barnen

De flesta skulle nog vara rörande överens om att det är mamman som håller ordning på familjen. Pappan hjälper naturligtvis till men om något ska hittas i hemmet, planeras eller på annat sätt organiseras så är det mamman som styr familjeskutan rätt.
Enligt psykologer innebär detta att mammor måste bli bättre på att ta hand om sig själva – bland annat genom att åka på fler semestrar ensamma, skriver sajten 
WDRB.

Nava Silton är psykologiprofessor och enligt henne så behöver mammor fler pauser – för familjens bästa. Den stress det innebär att kombinera jobb, barn, make, tvätt, matlagning och allt som ryms inom ramen för familjeliv kan bli väldigt negativ i längden. Därför behöver mammor åka på semester – utan övriga familjen.

Ser till att allting fungerar

Trots att man försöker fördela arbetsbördorna så jämnt det bara går när det kommer till alla familjebestyr så är det allt som oftast mammorna som ser till att allting fungerar.
– Det är viktigt för barnen att få se båda föräldrarna göra olika sysslor, till exempel att pappa lagar mat, säger Nava Silton till WDRB.

Därför rekommenderar Silton att mammor unnar sig en solsemester och överlåter alla hemmasysslor till maken, det är alltså både för mammans och barnens skull.

Måste vara minst en helg

Nava Silton har valt att kalla det hela för ”mom-cation” som kommer från engelskans ord för mamma (mom) och semester (vacation).

Det översätts enklast till mammasemester på svenska och enligt Nava Silton så bör mamman vara borta minst två dygn i sträck för att kroppen ska hinna varva ned ordentligt.
– För egen del så har de här semestrarna gjort mig till en bättre mamma. Jag har mer tålamod och har blivit bättre på att uppskatta allt som finns här hemma, säger Judy Khosh, tvåbarnsmamma, till WDRB.

Bildkälla: Pexels

Tänk så underbart att få åka iväg några dagar och bara ta hand om sig själv!
Tryck nu på dela-knappen så dina vänner också får läsa de här underbara nyheterna!