Restaurangens ”omöjliga” utmaning: Ät upp världens största nachotallrik – på en timme

Restaurangens ”omöjliga” utmaning: Ät upp världens största nachotallrik – på en timme

Nachos är snudd på svensk nationalrätt, tillsammans med kebabpizza och tacos. Vilken restaurang man än kommer till så går det att beställa en nachotallrik. Oavsett om det är en liten kvarterskrog eller en stimmig storstadsbar så finns nachotallriken där, som en kär gammal vän man alltid blir lika glad att se.
För den tävlingsinriktade finns nu en restaurang med en ”omöjlig” utmaning – nämligen att äta upp världens största nachotallrik på mindre än en timmes tid, skriver sajten
Tyla.

Att få mumsa i sig tacos och nachos tills det känns som att magen ska spricka kan i det närmaste beskrivas som en svensk klassiker vid det här laget. Nu kan man dessutom tävla i nachos-ätning – men det är inte vilken nachotallrik som helst det rör sig om.

Över 15 000 kalorier och väger 6 kilo

Det är restaurangen The Smoke Pit i Northampton i England som kommer med den, enligt dem, ”omöjliga” utmaningen.
Utmaningen går ut på att äta världens största nachotallrik på mindre än en timme.

Vad innehåller då världens största nachotallrik?
Den innehåller ett kilo tortillachips, tre kilo nötkött, ett kilo cheddarost, 500 gram gräddfil plus guacamole och salsa.
Sammanlagt väger den enorma måltiden över sex kilo och innehåller över 15 000 kalorier, vilket motsvarar ungefär en veckas kaloriintag.

Ingen har klarat det – hittills

Mastodonttallriken kostar 40 pund, vilket är knappt 500 svenska kronor, men är gratis för den som klarar utmaningen, något ingen hittills gjort.
Men 22-åriga Lily Cuthberton, som kommer från området, gjorde ett försök.
– Jag visste ju att den skulle vara stor, men inte exakt hur stor. När jag såg den insåg jag att det skull vara omöjligt men jag älskar verkligen nachos så jag gjorde ett försök ändå, säger Lily till Tyla.

Lily klarade inte utmaningen men har några tips till den eller de som vill göra ett försök.
– Kvällen innan åt jag massor för att töja ut magsäcken, men den taktiken verkar ju inte ha fungerat. Jag skulle rekommendera att inte äta på flera veckor innan, så man är riktigt hungrig.

Bilden har inget med artikeln att göra. Bildkälla: Pixlr

Skulle du klara den här utmaningen? Eller känner du någon som skulle kunna?
Tryck nu på DELA-knappen så att dina nachoälskande vänner också får se detta!