Richard får tveksam fortkörningsbot på 1 200 kr – reaktionen i rätten är helt ofattbar

När man kör bil gäller det att vara koncentrerad. Man måste hålla ögonen på vägen, på andra trafikanter – och på hur snabbt man kör.

Alla har vi säkert kört för snabbt någon gång, kanske till och med fått böter för att ha haft för bråttom framåt i trafiken.

Att hålla sig inom hastighetsbegränsningen är bäst, de finns ju trots allt där av en anledning. Med det sagt är det klart att man kan bli irriterad över att få böter på flera tusen.

Men frågan är om någon blivit så irriterad som engelsmannen Richard. Han har nämligen spenderat nästan 360 000 kronor på att bestrida sin fortkörningsbot, skriver BBC.

Att köra för snabbt i trafiken är inte bara farligt för en själv och omgivningen, man kan även få riktigt saftiga böter om en fartkamera fångar lagbrottet. De flesta väljer att erkänna sitt brott, betala boten och få saken ur världen. Men känner man sig orättvist behandlad kan man alltid bestrida sin bot – men det kan bli bra mycket dyrare.

Fick en fortkörningsbot på 1 200 kronor

Det var i november 2016 som den nu 71-årige Richard Keedwell ertappades med att köra 56 kilometer i timmen på en 50-väg.

Polisen skrev då ut en bot på 100 pund, vilket motsvarar ungefär 1 200 svenska kronor.

Men Richard ville inte kännas vid att han kört för fort – och bestämde sig för att bestrida boten i rätten.

Har kostat honom 360 000 kronor – hittills

För att bevisa sin oskuld anlitade Richard video- och elektronikexperter som skulle bevisa att fartkameran kanske varit felkalibrerad.

– Jag kan absolut inte tro på att jag kört för fort, det förstörde verkligen min dag, säger Richard till BBC.

Richard hävdar fortfarande sin oskuld, trots att notan för hans strid börjar dra iväg då han helt enkelt vägrar att ge sig.

Sammanlagt har Richard lagt 30 000 pund på fallet, vilket motsvarar ungefär 360 000 svenska kronor.

Hela sonens arv till spillo

Den utdragna rättegången har bland annat inneburit advokatkostnader på över 200 000 kronor och rättegångskostnader på drygt 80 000 kronor.

Faktum är att Richard spenderat det arv han tänkt ge till sin son framöver.

– Jag är sjukt trött på att hela systemet bara luras med helt vanliga människor. Jag ångrar summan jag spenderat, allt jag vill är att ha rättvisa, säger Richard till BBC.

Vilka dårar det finns ändå!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!