Rörmokaren Jimmie fixade jätteläcka – efter oväntat avsloppsdyk

Alla som jobbar hårt och gör sitt bästa förtjänar respekt, men många yrkeskårer får sällan den där riktiga uppmärksamheten.

Då krävs något alldeles extra för att allmänheten ska få kännedom om deras förträfflighet, men det väl sker är det lätt att känna lycka.

Personer som arbetar inom vården är en av de yrkesgrupper som verkligen förtjänar allas respekt. Samma sak med blåljuspersonal – men sammanfattningsvis kan man säga att alla som jobbar hårt och gör sitt bästa ska ha en klapp på axeln.

Många gånger tror jag vi är lite dåliga på att ge varandra beröm. En komplimang eller ett tecken på att någon uppmärksammat något man gjort kan betyda väldigt mycket. Speciellt om du inte har en position som vanligtvis placerar en i rampljuset.

Även de som har så kallade ”skitiga jobb”, där man smutsas ner och kanske inte alltid arbetar under så trevliga förhållanden, bör hyllas mer. Jag har bland annat hört talas om kloakdykare, vilket är ett jobb som inte låter alltför trevligt.

Kunde jobba övertid

Någon som inte är just det (men nästan, vi återkommer till varför) är Jimmie Cox. För en kort tid sedan hade han avslutat sitt pass på firman där han jobbar som rörmokare.

Då fick de dock ett samtal från en smått hysterisk kvinna, Andrea Adams, som fått en rejäl läcka ute på sin tomt. Vattnet från det brustna avloppsröret sprutade åt alla håll och hade snart skapat en enorm pöl med gyttja, eller i alla fall väldigt smutsigt vatten, bredvid uppfarten.

23-årige Jimmie tänkte då att han lika gärna kunde ta lite övertid och åkte omgående dit. Kvinnan visade vad som hade hänt och gick sedan in i huset för att låta rörmokaren arbeta i fred.

En kort stund senare tittade hon ut på tomten och såg då något hon aldrig hade väntat sig. Jimmie hade då, med huvudet före, dykt rakt ner i jättepölen med avloppsvatten för att försöka åtgärda läckan.

Andrea tog en bild på det hela för att kunna visa för sin man. En stund senare var arbetet klart och även om viss skada redan var skedd så hade Jimmie på ett förträffligt sätt slutfört sitt uppdrag.

Blivit en jättenyhet

Bilden på hans minst sagt djärva – och imponerande – arbetsmetod lades sedan upp på nätet. Omgående började den spridas vidare och snart hade miljontals hyllat Jimmie för hans skitiga hjältedåd.

Snart var han på hela USA:s läppar och han har nu bland annat fått medverka i TV-shower och dessutom uppmärksammats av klädföretaget Wrangler som erbjudit honom en gratis årsförbrukning av jeans.

Och det kan nog bli ett gäng med tanke på hur Jimmie jobbar…

Nedan kan du se ett TV-inslag om Jimmie och hans avloppsdyk!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/uX5YjcMY2u0″ /]

Dela om du också tycker rörmokaren Jimmie förtjänar att hyllas!