Polis tvärnitar när han ser Simons bil vid vägkanten, lämnar mystisk lapp och får nätet att jubla

Jag har ett antal positiva egenskaper, men att vara kreativ är inte en av dem. Därför tycker jag det är makalöst imponerande när man ser andra som kan skapa fantasifulla saker och ting som aldrig ens hade slagit en själv.

Konst, skulpturer och sådant behöver vara något extra, gärna med komiskt inslag, för att det ska ge mig något. Annars blir jag snabbt ointresserad. Det är dock alltid spännande när man stöter på människor som är nyskapande och roliga på samma gång.

En sådan person verkligen är Simon Laprise! Kolla bara vad han gjorde i vintras!

Simon är en 33-årig träarbetare från Montreal. Han har en kreativ ådra och älskar att skapa roliga grejer på sin fritid.

Nu i vintras, när det kom massvis av snö till den kanadensiska staden, så passade han därför på att ha lite kul med de förutsättningar som vädret hade gett honom. Så han byggde en bil – helt i snö.

Bild: Simon Laprise

Det blev alltså som en skulptur som stod ”parkerad” på vägen utanför hans tomt. Simon hoppades att det hela skulle ge snöröjarna i området ett leende på läpparna, men i stället skulle bilen väcka intresse hos en annan yrkeskår.

Bild: Simon Laprise

För en kväll när ett antal poliser åkte runt i grannskapet såg de hur en vit bil stod parkerad på ett ställe där den inte fick stå. Så de tvärnitade, gick fram till bilen för att skriva ut en bot – men då märkte man det smått ofattbara.

Bild: Maxim Tot

Den var gjord helt i snö. Det var alltså Simons skulptur som vid första anblick hade totallurat poliserna.

– Jag skapade bilen under en vacker eftermiddag. Det var ett sätt att uttrycka min kreativitet på, berättade Simon för sajten Buzzfeed.

Bild: Maxim Tot

Imponerande nog så var hans snöbil en kopia, i rätt storlek, av en DeLorean DMC-12. Att den på avstånd såg närmast riktig ut var givetvis det som fick poliserna att haja till.

Självfallet valde konstaplarna dock att strunta i att skriva ut böter. I stället lämnade de en liten lapp vid ”vindrutan” på vilken de bland annat skrev att Simons påhitt ”gjorde hela deras kväll”.

Bild: Simon Laprise

Visst var det här roligt gjort – både av Simon och poliserna?

Tryck gärna på DELA-knappen om du också blev imponerad av den snygga skapelsen! På så vis kan du bjuda nära och kära på ett extra leende i dag!