Sixten bor nordligast i Sverige, men får inga paket – Postnord tror han bor i Finland

I Sveriges nordligast bebodda by Keinovuopio bor 58-årige Sixten Jensen. När Sixten beställde en duschkabin så fick han höra från Postnord att de inte kunde leverera kabinen till honom.

Anledningen? Enligt Postnord bor Sixten i Finland.

– Jag vet nog själv vars jag bor, säger Sixten till Aftonbladet.

I byn Keinovuopio, bara några få mil söder om Treriksröset och alldeles bredvid den finska gränsen, bor 58-årige Sixten Jensen som en av fem invånare i byn.

Bor i Finland enligt Postnord

Posten kommer en gång i veckan till Keinovuopio, och då levereras den i väskor som läggs i en låda på en parkering på den finska sidan av Könkämäälven.

När Sixten köpte en duschkabin så fick han besked om att kabinen skulle levereras som alla andra försändelser, det vill säga till parkeringen.

Men i slutet av förra veckan fick Sixten ett mejl av Postnord som löd:

”Vi har fått informationen om att det inte går att köra försändelsen till dig då du befinner dig på finska sidan samt storleken på godset.”

”Fan, nog vet jag själv vars jag bor”

Enligt Postnord så var Sixten tvungen att hämta ut duschkabinen i Karesuando, som ligger nio mil från Keinovuopio.

– Jag tänkte att ”fan, nog vet jag själv vars jag bor, inte kan de bestämma att jag bor på finska sidan”, säger Sixten till Aftonbladet.

Duschkabinen, som väger 40 kilo, kan enligt Postnord alltså inte levereras.

–Vi vet mycket väl var han bor, det har blivit ett missförstånd. Det här är ett styckegods, inte en paketprodukt. Vi måste ha farbara vägar för att kunna leverera den hem, säger Anders Segebo, regionchef för Postnord Norrland, till Aftonbladet.

Istället för att åka till Karesuando och hämta den beställda duschkabinen beställde Sixten en annan duschkabin från en vän som ändå skulle komma och hälsa på.

–  Det var dubbelt så dyrt, men det var det värt, säger Sixten till Aftonbladet.

Vad skönt att Sixten fick sin duschkabin till slut, trots Postnords strul.

Tryck nu på DELA-knappen så att Postnord kanske skärper sig!