Skål! Här är glasen som håller ditt favoritvin iskallt – hela sommaren

Äntligen är sommaren här med allt vad det innebär. Visst, sommaren kanske inte varit sådär supervarm och supersolig som förra året men visst har det varit en hel del fina kvällar.

Just när sommarkvällarna inte kommer riktigt efter varandra så gäller det verkligen att passa på att njuta när de väl dyker upp. Att unna sig ett glas svalkande vitt vin med nära och kära samtidigt som solen aldrig verkar vilja gå ned. Det är minsann livskvalitet, det!

Vad som dock brukar vara lite jobbigt är det här med vinet. Visst, vissa viner ska drickas rumstempererade men under sommarhalvåret dricker man oftast ljusare viner som ska serveras kalla. Under en sommarkväll är det lätt att vinet blir varmt och inte lika gott.

Att dricka vitt vin som blivit varmt i solen kan lätt ta udden av en härlig sommarkväll. Det går att lägga is i vinet men det späder oftast ut vinet. Men nu finns en lösning som håller vinet kallt hela kvällen lång.

Lägger dem i frysen innan

Nu kan man nämligen köpa kylbara vinglas, på sajten Amazon. Glasen fungerar så att man helt enkelt lägger dem i frysen innan de ska användas.

Glasen innehåller en kyl-gel som gör att de håller en låg temperatur även när de plockas ut ur frysen.

Bildkälla: Amazon

Glasen håller sedan vinet kallt och härligt i två hela timmar, man har med andra ord gott om tid på sig att dricka upp.

Glasen är designade för att hålla vinet på mellan sex och elva grader, vilket oftast är inom de temperaturer som vitt vin ska drickas. Glasen rymmer ungefär 25 centiliter och kommer i två- eller fyrpack vilket gör att även ens sällskap kan njuta av svalkande vin.

Fungerar med andra drycker också

Är man ingen vinälskare men trots det vill njuta av välkyld dryck under sommaren så går det naturligtvis bra också.

Vill man ha lite halvkyld dryck så fungerar det att stoppa in glasen i kylen istället för i frysen för att man ska få till rätt temperatur.

Bildkälla: Shutterstock

Vilken dröm, det här är ju perfekt till sommaren! Skål!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se den här underbara uppfinningen!