Skitnödiga turister bajsade på världsarvet – nu kan ”korvarna” få brutala följder

Världen är full av underbara ting, skapade av både natur och människa. Att resa jorden runt och titta på världens underverk är nog en dröm för många av oss, men dessvärre är det väldigt dyrt vilket gör att det nog förblir en dröm för de flesta. Men för ett gäng turister blev drömmen sann när de fick besöka världsarvet Machu Picchu i Peru. Dessvärre slutade turistbesök i moll, efter att en person ur sällskapet bajsat i en avspärrad del av den gamla staden. Nu riskerar hela sällskapet fängelse i fyra år, skriver sajten Express.

Machu Picchu grundades redan år 1440 och ligger sedan 1983 på Unescos lista över världsarv. Dessutom räknas den gamla staden som ett av världens sju underverk. Men underverket fick under helgen besök av turister, som bestämde sig för att lämna kvar en ”souvenir.”

Bajsat på ”Solens tempel”

Peruanska myndigheter fick en smärre chock när de upptäckte att sex turister gått in på ett avspärrat område inne på Machu Picchu, varav en av turisterna lämnat spår efter sig i form av en hög avföring. I sällskapet fanns bland annat en fransk kvinna. Polisen tror sig, tack vare bajshögen, kunna hitta den skyldige utan större problem. Turistgruppen, och avföringen, påträffades inne i citadellet Templo del Sol, som betyder Solens tempel på spanska.

Riskerar fyra års fängelse

Polisen utreder nu turisternas intrång som brott mot kulturarv, ett brott som kan ge fyra år i fängelse.
I ett försök att förhindra liknande brott i framtiden kommer nu Machu Picchu att utrustas med 20 nya övervakningskameror, utöver de redan existerande.
– De nya kamerorna sätts upp i ett försök att kunna fånga upp så mycket av staden vi kan, säger Jose Bastante, ansvarig för Machu Picchu, till Express.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Vilka dårar det finns, det var knappast det här minnet de ville ha med sig från Machu Picchu! Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se det här!