Slarvig bilist felparkerar – men polisen Emils klockrena ”hot” hyllas över hela Sverige

De flesta av oss som haft körkort och bil en längre tid har någon gång kommit ut och noterat att det hamnat en lapp vid vindrutan.

Tyvärr är det sällan goda nyheter, men det kan handla om allt från att någon kört in i ens fordon och därför lämnat sitt telefonnummer till att man får sig en utskällning efter att ha ställt sig lite slarvigt.

Vi måste alla hjälpas åt för att det ska flyta på smidigt ute i trafiken och på parkeringsplatser. Alla tjänar ju på att vi respekterar varandra och försöker vara trevliga. Då blir det dessutom betydligt härligare att vistas ute bland andra bilister.

Det kan förhoppningsvis alla skriva under på!

I Linköping var det förra året dock en person som slarvade med hur han eller hon skötte sig i trafiken.

Bilisten hade parkerat sin bil på en plats där den inte fick stå – och hade därför författat en handskriven lapp som satt fast vid vindrutan. På den stod det: ”Hämtar bensin”.

Skrev kompletterande anteckning

Huruvida det var sant eller inte förblir än i dag oklart, men polisen Emil från Ordningsenheten valde den här gången att lita på slarvern. Han lämnade dock en kompletterande anteckning på bilistens lapp.

Polisen skrev:

Hej hej! Bilen är oskattad o har körförbud, åtgärda det med. Vi är i krokarna. Mvh Polisen”.

Bild: Facebook/Polisen Linköping

Det skämtsamma och klockrena ”hotet” lades sedan upp på Linköping-polisens Facebook-sida med just Emils tillhörande kommentar.

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga brott. Här uppvisas en högst avancerad lappskrivningsmetod flexibelt framtagen på plats. Utvecklingskostnad för myndigheten: 0 kr. Jag noterar för nästa lönesamtal”, skrev han.

Bild: Wikimedia Commons

”Underbar lapp!”

Det tog inte lång tid innan flera tusen personer hade gillat, kommenterat eller delat inlägget – och de flesta verkade uppskatta att även polisen kan ha roligt med jämna mellanrum. Det klockrena svaret, med glimten i ögat, fick många att jubla.

Lite humor på jobbet kan behövas ibland!”, skrev en.

Bäst!”, tyckte en annan.

Underbar lapp!”, berömde en tredje.

Vi tycker att polisen Emils agerande var helt klockrent! Snåla inte nu, DELA gärna om du håller med! Vi kan faktiskt inte hylla våra fantastiska poliser nog!