Skål! Smarta personer dricker mest alkohol av alla, enligt ny forskning!

Om det är något som får mig att känna mig glad, ledig och fri så är det att kunna knäppa några härliga öl i goda vänners sällskap. De flesta gångerna stannar det vid att man får en skön känsla i kroppen, men givetvis händer det då och då att man tar sig en riktig helkväll och eventuellt får i sig något glas för mycket.

Då straffas man vanligtvis dagen efter. Speciellt nu när man kommit upp en bit i åldrarna. Bakfyllan blir allt mer outhärdlig, helt enkelt. Huvudvärken är påtaglig, tröttheten konstant – och livet brukar kännas allmänt hopplöst.

”Att man aldrig lär sig” och ”Jag ska aldrig dricka igen” har man ju sagt ett antal gånger.

Men skulle du vara en av de som nu ligger på soffan med klassisk bakisångest så kommer här en underbar nyhet som troligen kan få dig på betydligt bättre humör!

Det är ny forskning som kommit fram till den rätt oväntade slutsatsen att människor som dricker mycket och ofta generellt är mer begåvade och intelligenta än andra, skriver sajten Ladbible.

Rapporten gjordes vid London School of Economics och under studien så följde man ett tusental 39-åringar. Det tydligaste resultatet man såg var att kvinnor med en examen nästan är dubbelt så ”glada i flaskan” jämfört med de som inte har en högre utbildning.

”Ju mer välutbildad en kvinna är, desto mer sannolikt är det att hon ofta dricker alkohol”, slår forskarna fast.

Shutterstock

Men misströsta inte, ni smarta män – samma slutsats kunde dras även vad gäller er.

Tar sig långt i karriären

Däremot var det så att kvinnor med en högre utbildning är hela 71 procent mer benägna att dricka ofta och mycket än de som inte har en examen medan de mer bildade männen ”bara” var 49 procent mer alkoholkonsumerande än sina vänner som saknade en högre utbildning.

DM Wineline

Studien slår även fast att det här mönstret går att följa bak till relativt tidig ålder. Man hänvisar till engelska National Child Development Study (NCDS) och menar att de mer begåvade människorna runt 20-årsåldern också oftast de som dricker mest frekvent – och sedermera dessutom tar sig längst i livet rent karriärmässigt.

Shutterstock

Givetvis kan kraftig konsumtion av alkohol leda till problem – det vet nog alla – så vi ska inte enbart lyfta det här som en positiv grej. Å andra sidan tyckte jag att den här informationen var väldigt intressant.

Så här i sommartid kan det vara skönt att ha den här forskningen i ryggen när man tar sig ett extra glas på altanen.

Det är ju igen dum kombination – att dricka något gott, må bra i kroppen och att dessutom få känna sig som ett smärre geni!

Snåla inte nu, DELA vidare den här viktiga och underbara nyheten!