Sophie, 19, är beroende av pizza – inte ätit något annat på 8 år: ”Som en drog – till frukost, lunch och middag”

Tycker du om pizza? De flesta skulle svara ”ja” på den frågan, men det är däremot få som kommer i närheten av kärleken till den populära maträtten som Sophie Ray länge haft.

Den i dag 27-åriga kvinnan åt inget annat än just pizza under hela åtta år.

– Det blev frukost, lunch och middag, säger hon.

Bild: Wikimedia Commons

Det har nu gått en bra tid sedan Sophie Ray blev omtalad över hela nätet. Hon var då 19 år och hade under de senaste åtta åren knappt ätit något annat än pizza.

– Jag började när jag var elva år och har ätit det varje dag sedan dess, berättade hon då för tidningen Daily Mail.

Endast tomatsås och ost på pizzan

Walesiskan började dock vara otroligt selektiv med vad hon stoppade i sig redan som liten tvååring. Då var det pasta med ost, chips och speciella mackor som fungerade. Inget skulle dock kunna mäta sig med besattheten som pizzan kom att skapa.

– Om jag inte har chansen att äta pizza innan jag går till skolan så kan jag gå hela dagen utan att äta alls eftersom jag inte äter något annat. Så jag väntar tills jag kommer hem och äter då en eller två pizzor.

Nu för tiden är kebabpizza vanligtvis det mest populära valet hos i alla fall svenskarna, men för Sophie var det endast tomatsås och ost som fungerade som topping.

Annan mat skapar illamående

Frukt och grönt skrämmer snarare henne – och som 19-åring hade hon inte rört något av det på många år.

– Tanken på att äta något annat (än pizza) gör mig rädd. Lukten av annan mat kan få mig att vilja kräkas. Många tror att jag bara är petig med maten, men det här är en fobi, menar hon.

Bild: Pexels

Sophie besökte läkare för sitt ätande – som givetvis är problematiskt – men det fick ingen större effekt. I alla fall inte initialt. Huruvida hon i dag äter något annat än pizza är oklart, men det råder absolut ingen tvekan om att det är få av oss som älskar pizza så mycket som den här kvinnan.

Kostexperter har beskrivit Sophies matvanor som riskabla och jämfört hennes pizzakonsumtion med ”en drog”. En dietist menar att ett första steg är att våga testa nya toppings på pizzan – och sedan ta det därifrån.

Känner du någon som hade kunnat mäta sig med Sophie? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina matälskande vänner!