Stockholmare totalvägrar städa lägenhet före visning, nu hyllas helt unika bilderna på nätet

Att sälja och köpa en bostad är inte det lättaste. Det är extremt mycket man ska tänka på och det gäller att ta hänsyn till otaliga aspekter. Både för säljare och köpare.

En viktig del är givetvis hur annonsen och bilderna ser ut. Många spenderar flera dagar på att piffa upp exempelvis sin lägenhet innan man kör den klassiska fotograferingen.

Men det gäller faktiskt inte alla. Lever man ett hektiskt liv kan sådant lätt glömmas bort.

Jag har genom åren själv sålt två olika bostäder och vet mycket väl hur mycket arbete som ligger bakom innan allt är på plats och färdigt. Givetvis hjälper mäklaren till med det allra mesta – och tur är väl det! Annars hade det nog gått åt fanders många gånger.

Men det kan det göra ändå. Nyligen lades en lägenhet på Tulegatan 46 i Stockholm ut på sajten Hemnet. Direkt framgår det tydligt att ägaren verkar ha glömt av att det var dags för den viktiga fotograferingen den här dagen.

Hemnet

Det råder mer eller mindre kaos i hela lägenheten. Både i vardagsrum och kök står det massvis av saker framme – och det liknar inget jag sett tidigare i en sådan här annons.

Hemnet

Vanligtvis brukar de ju vara så ”säljiga” det bara går, men här har man gått emot strömmen. Kanske är det ett genidrag? Det här liknar nog de flesta hem på ett bättre sätt än vad de annars glammiga och förskönade bilderna brukar visa upp.

Hemnet

”Låta fantasin flöda”

Det gäller en tvårummare på 57 kvadratmeter. Utgångspriset är på 2 750 000 kronor. Den byggdes 1973 – och frågan är om det var då man senast städade? Skämt åsido, det här är verkligen uppiggande i en värld där sådant här annars brukar vara förskönat och ibland nästan lite falskt.

Hemnet

”Missa inte detta tillfälle att låta fantasin flöda och sätta din egen prägel i denna orörda och oslipade diamant. Med stora fönster och vacker utsikt över Vanadislunden, möter du de olika årstiderna och bor fritt från insyn. Bostaden ligger på en av Vasastans bästa adresser, rofyllt läge samtidigt som stadspuls och serviceutbud väntar några minuter bort. Se statistiskt jämförelsevärde under dokument”, skriver mäklaren Fredrik Flodin på Erik Olsson Fastighetsförmedling i annonsen.

Hemnet

Under söndagen la Twitter-användaren Elsa Svensson ut flera bilder på lägenheten med texten ”När man glömmer att mäklaren ska komma och fota ens lägenhet”. Inlägget har på kort tid fått närmare 1 000 delningar och omkring 3 000 gilla-markeringar.

DELA gärna om du också fick ett leende på läpparna av den här artikeln!