Studie avslöjar: Kvinnor tycker män med ölmage är mycket sexigare än stenhårda muskelknuttar

Snygg har alltid varit en omdiskuterad egenskap, för såväl kvinnor som män och har dessutom skiftat mycket genom åren.

Förr i tiden, för flera hundra år sedan, ansågs en man vara sexig om han var riktigt rejäl med en enorm mage eftersom det sågs som ett kvitto på att man var rik då.

Spolar man fram tiden tills idag och tar en titt i ett modemagasin så är det istället stora, svällande muskler och helst sakna underhudsfett helt och hållet för att betraktas som snygg och sexig.

Men är det faktiskt så att kvinnor går igång på muskelpaket med magrutor?

Nu finns nämligen forskning som stöder motsatsen – kvinnor dras mer till lite rundare män, skriver sajten Viralthread.

Överallt i tidningar och på tv ser man idag tips, tricks och knep för hur man ska bli så smal och vältränad som det bara är möjligt.

Kvinnor tycker ölmagar är sexiga

Det är dieter, träningsupplägg och massor av andra tips på hur man blir ”snygg.”

Men vad tycker egentligen kvinnor om män som är jättevältränade?

Den internationella gymkedjan Planet Fitness frågade drygt 2 000 kvinnor och män vilken typ av kroppsform de attraheras mest av.

Resultatet visade att hela 70 procent av kvinnorna föredrog män med ölmage – eller rättare sagt en övervikt på upp till tio kilo.

Här är den enkla förklaringen

Enligt Richard Bribiescas, professor vid Yale, så finns en biologisk förklaring till varför kvinnor dras mer till män som föredrar en hemmakväll i soffan framför en kväll på gymmet.

Män med lite större mage har lägre testosteronnivåer, som ger ett bättre immunförsvar och i sin tur ger en längre livslängd.

– En lite större kroppshydda signalerar överlevnad vilket kvinnor kan förknippa med bra faderskapsegenskaper, säger Richard Bribiescas till Viralthread.

Bildkälla: Pixabay

Får inte spåra ur

Men, som med allt annat, finns en gräns. För mycket fett ger som bekant en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och sämre ork.

Dock innebär detta att man med gott samvete kan unna sig en öl och en pizza under helgen, istället för att ränna till gymmet.

Det här är ju riktigt goda nyheter för många män!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!