Studie: Män som diskar hemma blir lyckligare och har mer sex

Studie: Män som diskar hemma blir lyckligare och har mer sex

Vem som gör vad hemma brukar skilja sig väldigt mycket från hem till hem. Den som är bäst i köket brukar sköta matlagningen, medan den som är mer ordningssam kanske oftare sköter om tvätt, disk och städning.

Ofta är det nog så att kvinnan sköter om just disken, men nu finns bevis som talar för att det gynnar båda parter om mannen ställer sig och diskar efter middagen i lite större utsträckning.

Män som diskar mer hemma har nämligen mer sex – och är dessutom lyckligare, skriver New York Post.

Förr i tiden kanske det inte diskuterades så mycket hemma om vem som skulle sköta kökssysslorna, det var helt enkelt kvinnans uppgift medan mannen var iväg och arbetade.

Nu för tiden är det mer jämnt fördelat och både mannen och kvinnan sköter hushållssysslor. Det är dock bra för mannen att ta över ännu fler hemmasysslor, enligt en studie.

Ju mer disk, desto mer sex

Enligt en studie publicerad i Journal of Marriage and Family så kom forskarna fram till att de förhållanden där kvinnan och mannen delar lika på disken har mer sex än de förhållanden där kvinnan skötte disken till störst del.

Resultatet visade att de jämlika paren hade sex 0,5 gånger oftare per månad.

– Idag är jämlikhet väldigt viktigt i relationer, säger Amanda Miller, sociologiprofessor vid University of Indianapolis och medförfattare till studien, till New York Post.

Mer sex med åren

I studien så samlade forskarna in data från par från mitten av 1980-talet fram till år 2006. Resultatet visade att i de hem där kvinnan skötte merparten av disken så avtog sexlivet gradvis ju längre åren gick.

I de par där disken sköttes mer jämlikt kunde man däremot se att sexet ökade allt eftersom.

– Jämlikhet är sexigt, helt enkelt, säger Amanda Miller till New York Post.

Sedär, det lönar sig alltså för mannen att diska! Tryck nu på DELA-knappen så att alla lata karlslokar får se detta!