Studie: Så många orgasmer per månad behöver män för att må bra – det är garanterat fler än du tror

Många gånger känns det som att allt roligt här i livet är dåligt för en. God mat är oftast onyttig, att ligga hemma på soffan är oftast sämre än att motionera och så vidare.

Men. Det gäller inte allt här i livet. När det kommer till orgasmer så kan nog de flesta hålla med om att själva aktiviteten är ganska härlig, oavsett om man njuter på egen hand eller tillsammans med en partner.

En studie visar nu dessutom att det är väldigt bra för mäns hälsa att ejakulera ofta – bland annat minskar det risken för cancer, skriver Unilad.

Att träna regelbundet och äta någorlunda nyttigt är bra för kroppen på många sätt och vis. Men motion i sängkammaren, eller någon annanstans om man är lite äventyrlig av sig, har visat sig vara väldigt bra för mannens prostata.

Så många orgasmer per månad

Forskare vid Harvards universitet har studerat 31 925 män och deras orgasm-frekvens mellan åren 1992 och 2010.

Studien, som finns publicerad i European Urology, visar att män som ejakulerar minst 21 gånger per månad har hela 33 procent lägre risk att få prostatacancer.

”Rensar prostatan”

Det är många gånger per månad, oavsett om man har en partner eller inte. Exakt varför risken för cancer minskar ju fler gånger man ejakulerar fastslår inte studien, men det finns teorier om att man ”rensar” prostatan från giftiga ämnen.

Bildkälla: Imgur

Förutom att det är skönt, härligt och dessutom hjälper en att hålla sig frisk så främjar regelbundna ejakulationer även sömnen, enligt en annan studie, skriver Best Health Mag.

Så om du inte ejakulerar 21 gånger i månaden är det bäst att öka takten – för hälsans – och njutningens – skull!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!