Svenska Cornelia, 24, reste till fel San Jose – nu skrattar tusentals åt otroliga missen

Om det är någon gång som det rör sig i huvudet på en så är det när man är ute och reser. Det är tider som ska hållas, saker som ska med – och många gånger har man drabbats av ”resefeber” och är lite extra nervös.

Då kan det dessutom går fel. Så blev det för svenska Cornelia som skulle resa till San Jose i USA – men i stället hamnade i Costa Rica. Anledningen: 24-åringen hade missat att San José (med accent) är Costa Ricas huvudstad, medan hennes tilltänkta resmål saknar en sådan i namnet.

Därför råkade hon alltså boka flygbiljett till ett resmål 400 mil ifrån där hon hade tänkt att landa. Det hela upptäcktes först 18 timmar in i resan – men allt slutade väl.

Cornelia Askvall gick i torsdags på att plan i Stockholm för att ta sig till en TV-spelsmässa i San Jose i västra USA. Inledningsvis gick allt enligt plan – 24-åringen mellanlandade först i Köpenhamn, sedan i New York och väl där var det 4 timmars väntan inför sista flighten som skulle ta henne till slutdestinationen.

– Jag hade inte sovit på 20 timmar och ville bara komma fram, säger hon till Expressen.

Fick en total chock

Cornelia klev sedan på planet och somnade snabbt – utan att hinna reflektera över att nästan alla ombord pratade spanska. Över 4 timmar senare vaknade hon till av signalen om att det var dags att sätta på sig säkerhetsbältet inför landning.

Posted by Cornelia Askvall on Saturday, 18 March 2017

Då fick hon dock en total chock – det visade sig att hon skulle landa över 400 mil från sitt tilltänkta resmål i Kalifornien.

– Jag hade bokat flygbiljetten själv och inte haft en tanke på att det fanns två San José. Men när jag sitter där och tittar på TV-skärmen där man ser var i världen flyget är, ser jag ju att vi inte alls är i Kalifornien. Först tänker jag att ”Gud, det här händer inte, det är inte sant”. Sedan kikar jag på passageraren bredvid mig som jag ser fyller i en tulldeklaration för Costa Rica. Jag blev helt chockad och jättestressad, säger Cornelia till tidningen.

Hon berättade om sin jättetabbe för personalen ombord. Flygvärdinnorna trodde först att hon skämtade, men väl på marken fick svenskan sedan hjälp av flygbolaget med att boka en ny resa dagen efter – som då skulle ta henne till rätt San Jose.

Posted by Cornelia Askvall on Wednesday, 4 April 2018

”Jättekul äventyr”

Till slut var hon alltså framme i både rätt land och rätt stad. Nu skrattar dock 24-åringen åt det hela.

– Det var ett jättekul äventyr. Jag hade aldrig varit i Costa Rica och jag fick också ett snabbt besök i Panama som jag inte ens visste var det låg någonstans. Det var spännande att få se något helt nytt, det blev fem länder på fyra dagar för mig.

San Jose i USA.

Cornelia är dock inte först med att begå ett sådant här misstag, berättar hon.

– En ur personalen på marken sa att det hade hänt tidigare och att han även hade hört talas om någon som skulle åka till Auckland i Kalifornien, men hamnade i Auckland i Nya Zeeland. Det är ändå en värre omväg.

Jag tycker att Cornelia är härlig som kan bjuda på sig själv på det här viset! Vi kan alla begå misstag, även om det här nog var något av det värsta jag hört! Tryck nu på dela-knappen om du fick dig ett leende av Cornelias udda berättelse!